Takaisin sivun yläreunaan

4 x kodin uusi ilme

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen, Pexels | Kaupallinen yhteistyö

Kysyimme sisustusarkkitehdilta muutamia kikkoja kodin ilmeen piristämiseen.

1 Siivoa ja karsi

Lisääntyvä valo paljastaa armottomasti pölyn ja epäjärjestyksen. Hyödynnä kevätauringon tuoma energia ja tee perusteellinen kevätsiivous. Karsi samalla jemmatut paperit ja tavarat sekä käy läpi kaapit. Siisti koti on hyvää ensiapua sisustusahdistukseen.

2 Panosta tekstiileihin

Vaihda näyttävät verhot, matot tai sohvatyynyt, ja asunto saa heti uutta ilmettä. Valitse rohkeasti makuusi sopivia kuoseja ja värejä. Kiinnitä huomiota siihen, että matto on tarpeeksi suuri. Oikeankokoinen matto kokoaa oleskelualueen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että nojatuolien ja sohvan etujalat ovat maton päällä tai aivan vieressä. Ruokapöydässä istuessa maton pitää puolestaan riittää reilusti tuolien alle.

Sisutuskorjaamon sisustusarkkitehti Paula Valta kehottaa luottamaan sävyjen ja kuosien valinnassa omaan makuun.

3 Kalusta harkitusti

Kalusteet kannattaa valita huoneen mittasuhteisiin sopiviksi. Suomalaisen perisynti on monesti valita liian suuri sohva, kun taas muut huonekalut jäävät liian pieniksi. Huone kannattaa miettiä kokonaisuutena, jossa jokaisella huonekalulla on oma paikka, jolloin kulkureitit jäävät vapaiksi. Pieneen kotiin saadaan ilmavuutta ja tilan tuntua, kun sinne valitsee jalallisia huonekaluja.

4 Maalaa ja tapetoi

Mikäli huone kaipaa suurempaa muutosta, kannattaa marssia rautakauppaan tutkailemaan maali- ja tapettivaihtoehtoja. Luota sävyjen ja kuosien valinnassa omaan makuusi – jos sinä tykkäät siitä, se on silloin hyvä. Kannattaa muistaa, että seinän voi aina maalata tai tapetoida uudelleen, mikäli aiempi valinta alkaa kyllästyttää. Seiniä voi piristää myös taiteella, peileillä tai vaikkapa makrameilla.

Vinkit antoi Sisutuskorjaamon sisustusarkkitehti Paula Valta. Mikäli kaipaat ammattilaisen apua järjestyksen vaihtamisessa, tyylivalinnoissa tai huonekaluhankinnoissa, kutsu hänet Vilkaisu™-käynnille! Lisätiedot verkkosivuilta.

 

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Sisustuskorjaamo

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen