Takaisin sivun yläreunaan

Lastenmaailma ja kahvimaisteluja ostosten lomassa

Teksti Oodia/Topias Tölli | Kuvat Oodia/Topias Tölli | Kaupallinen yhteistyö

Mikä olisikaan mukavampaa kuin reipas kroolaus pallomeressä tai kiipeilykäytävällä temppuilu shoppailupäivän lomassa?

Lapset viihtyvät Kauppa- ja viihdekeskus Minnan uudessa Lumotussa metsässä. Lapset ja lapsenmieliset ovat ottaneet ilolla vastaan Lumotun metsän, Minnan pohjakerrokseen keväällä 2022 avatun lastenmaailman. Aloite lastenmaailman tarpeeseen tuli asiakkailta.

– Meillä on paljon lapsiperheitä asiakkaina, ja heidän toiveidensa innoittamana lähdimme toteuttamaan Minnan alakertaan koko kerroksen kokoisen lastenmaailman, kertoo kauppakeskuspäällikkö Auli Ekdahl.

Yli 300-neliöisen lastenmaailman ilmeeseen on haettu inspiraatiota suomalaisesta luonnosta. Lumotusta metsästä löytyy erilaisia interaktiivisia pelejä, kiipeilykäytäviä, pallomeri, pieni keittiö mikrolla varustettuna sekä wc-tilat, hoitohuone ja erillinen imetystila.

– Asiakkailta on tullut paljon positiivista palautetta Lumotusta metsästä. Myös kehitysideoita on tullut, ne ovat aina tervetulleita. Selvästi on ollut tilausta tällaiselle ilmaiselle leikkipaikalle Kuopion keskustassa, Ekdahl jatkaa.

Lumotun metsän ohella pohjakerroksessa toimii Kuopion keskustassa 56 vuotta palvellut ikoninen Lelukauppa Partanen, joka on yksi Suomen suurimmista yksityisistä lelukaupoista. Lumottuun metsään pääsee viikon jokaisena päivänä, sillä se on avoinna Lelukauppa Partasen aukioloaikojen mukaan, eli hieman laajemmin kuin kauppakeskus muutoin. Lisäksi samasta kerroksesta löytyy lastenvaatteisiin erikoistunut liike Kaiku Kids, joka myy muun muassa vastuullisia kotimaisia lasten vaatteita sekä naisten vaatteita.

Kauppakeskuspäällikkö Auli Ekdahl kertoo Lumotun metsän olevan avoinna Lelukauppa Partasen aukioloaikojen mukaan.

 

Ekdahl kertoo Minnan pohjakerroksen arkkitehtisuunnittelun, remontoinnin ja Lumotun metsän suunnittelun ja toteutuksen olevan paikallista työtä. Lastenmaailman on luonut kuopiolainen Fantasia Works. Sen toteutuksessa on suosittu vastuullisia valintoja: pintojen antimikrobinen käsittely desinfioi tiloja ja kynnysmatto on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista.

Kauppakeskus on muutoinkin panostanut toiminnassaan vastuullisuuteen ja energiatehokkuuteen. Kiinteistöjen katoille on asennettu 300 aurinkopaneelia sisältävä aurinkovoimala.

– Tulevaisuudessa aurinkovoimalasta saadulla energialla saadaan katettua viidestä seitsemään prosenttia kiinteistön tarvitsemasta sähköstä, Ekdahl iloitsee.

Ekdahl vinkkaa myös, mitä palveluita kauppakeskuksen tiloista löytyy jatkossa. Kauppakeskuksen ensimmäiseen kerrokseen avataan joulukuuksi pop-up-kahvila. Kahvila on erikoiskahveihin keskittyvä baristavetoinen kohtaamispaikka, jossa järjestetään muun muassa Latte art -koulutuksia ja kahvimaisteluita. Tarjolla on myös monenlaisia kahvilaherkkuja. Tarjottavissa herkuissa tullaan huomioimaan myös gluteenittomat ja vegaaniset vaihtoehdot.

– Tavoitteena on tuoda Kuopioon uudenlaista kahvilakulttuuria, Ekdahl hymyilee. Kahvila toimii joulukuun ajan pop-up-kahvilana. Helmikuussa kahvila avaa Kauppakeskus Minnan tiloissa pysyvästi.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kauppa- ja viihdekeskus Minna

Haapaniemenkatu 18, 70110 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Topias Tölli