Takaisin sivun yläreunaan

Ekologisen tekstiilialan huipulle

Teksti Oodia/Emilia Jormakka | Kuvat Savonia/Mikko Lappalainen | Kaupallinen yhteistyö

Savossa pyritään vaikuttamaan alan globaaleihin toimintamalleihin.

Ympäristöarvot ovat tulleet entistä keskeisemmiksi yhä useammalla alalla. Digital & Circular Fashion House -koulutushanke yhdistää tekstiili- ja muotialan, kiertotalouden ja digitaalisen osaamisen sekä edistää muoti- ja tekstiilialan uutta tulemista Itä-Suomeen.

– Hankkeessa kehitetään tekstiili- ja vaateteollisuudelle uusia digitaalisia työmenetelmiä, joiden avulla voidaan nopeuttaa tekstiiliteollisuuden prosesseja, tehostaa suunnittelun työvaiheita ja vähentää raaka-aineiden hävikkiä. Paneudumme tekstiiliteollisuuden mahdollisuuksiin kiertotalouden hyödyntämisessä, selittää projektipäällikkö Kasperi Vuorikari.

Projekti tuo Pohjois-Savoon kansainvälistä näkyvyyttä ja houkuttelee nuoria jäämään alueelle. Lisäksi hanke kokoaa yhteen useat tekstiili- ja muotialan yritykset, opetus- ja tutkimuslaitokset, organisaatiot sekä muut alaan liittyvät sidosryhmät.

– Hanke toteuttaa Savonian uudistettua strategiaa, tukee opetuksen kehittämistä sekä edistää kiertotaloutta ja vähähiilisyyttä. Tämän myötä edistetään alueen tekstiilialan yritysten kilpailukykyä, bio- ja kiertotalouden tutkimuspäällikkö Harri Auvinen Savoniasta sanoo.

Alalle tavoitellaan toistasataa osaajaa, joista noin 60 tulee olemaan kiertotalouden ja digitaalisen suunnittelun asiantuntijoita. Tiedon, taidon ja materiaalien kehityksen lisäksi projekti mahdollistaa uusien ketterien kokeilujen tekemisen.

– Ilmastonmuutos haastaa meidät toimimaan kohti kestäviä ratkaisuja. Rohkeilla Itä-Suomen yrityksillä on hedelmällinen aika ja mahdollisuus valloittaa maailma uudella osaamisella, Savonian muotoilun lehtori Laura Pakarinen sanoo.

Digital & Circular Fashion House- hankkeen avulla Itä-Suomen yrityksillä on mahdollisuus valloittaa maailma uudella osaamisella.

 

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Digital & Circular Fashion House

Bio- ja kiertotalouden tutkimuspäällikkö Harri Auvinen
Puh. 044 785 6923
harri.auvinen@savonia.fi
www.savonia.fi

Jaa artikkeli

Tekijät

Emilia Jormakka