Takaisin sivun yläreunaan

Elämyksellisiä makumatkoja Tahkolla

Teksti Oodia/Joona Paakkanen | Kuvat El Monte | Kaupallinen yhteistyö

Oletko innostunut ruoanlaitosta? Uusi konsepti avaa tilaisuuden opetella ruoanlaittoa ja makujen maailmaa huippukokin opastuksella.

Suomalaiset ovat innokkaita laittamaan ruokaa. Vuonna 2020 tehdyn ruokailmiöselvityksen mukaan jopa 30 prosenttia suomalaisista haluaa kehittyä ruoanlaittajana ja oppia uusia ruoanlaiton tekniikoita.

Innostus kokkailuun ilmenee myös ruokakurssien kasvaneena suosiona. Yhä useammat suomalaiset ovat osallistuneet erilaisiin ruokaan liittyviin kursseihin, jotka tarjoavat mahdollisuuden oppia ruoanlaittoa mukavan yhdessäolon merkeissä.

Entä jos voisit opetella keittiötyöskentelyä huippukokin opastuksella? Nyt se on mahdollista, sillä Tahkolla sijaitseva El Monte -ravintola aloittaa aivan uudenlaisen Makumatkat-kurssin kaikille hyvästä ruoasta ja ruoanlaitosta kiinnostuneille.

Ravintolan keittiömestari Pekka Liukkosen mukaan kurssien ideana on tarjota asiakkaalle kokonaisvaltainen ruoanlaittoelämys, jonka aikana opitaan käytännön keittiötaidon lisäksi muun muassa ruoan vastuullisuuteen ja visuaalisuuteen liittyviä teemoja.

– Ruoat tehdään alusta lähtien itse käyttäen satokauden mukaan vaihtuvia laadukkaita raaka-aineita. Kurssit vievät ruoan alkulähteille oppimaan mauista ja niiden yhdistelystä, Liukkonen kertoo.

Kurssien oppaana toimii Liukkonen itse, jolla on yli 40 vuoden monipuolinen kokemus alan kehittäjänä, kokkina, keittiömestarina ja kouluttajana. Luovasta otteestaan tunnettu mies kertoo, että muutaman tunnin kurssien lisäksi luvassa on kahden päivän mittaisia viikonloppukursseja vaihtuvalla ohjelmalla.

– Kurssit huipentuvat yhteiseen illalliseen, jota valmistetaan pienryhmissä allekirjoittaneen opastuksella. Ja koska visuaalisuus on tärkeä osa elämystä, kurssin aikana saa myös vinkkejä kauniiseen esillepanoon ja ruokakuvien ottamiseen mobiililaitteella, Liukkonen sanoo.

Vuonna 2007 perustettu El Monte sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Tahkon keskustasta. Sydämeltään savolainen ravintola ammentaa tunnelmaansa Keski-Euroopasta, mikä näkyy paikan harmonisessa miljöössä. Yläkerran ruokasalin ja viinibaarin lisäksi ravintolasta löytyy myös yksityistilaisuuksiin vuokrattava Kellari uusine opetustiloineen.

– Kellarin juhlasali muuntautuu monenlaisiin tapahtumiin. Tilassa järjestyvät niin juhlat, kokoukset kuin pikkujoulut hyvän ruoan ja palvelun kera. Tilaisuuden luonteesta riippuen paikalle mahtuu jopa 150 henkilöä, Liukkonen vinkkaa.

Intohimoisesti ruokaan suhtautuvan keittiömestarin oma ruokafilosofia perustuu puhtaisiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin. Hänen mukaansa maku on hyvän ruoan tärkein elementti, ja sen tähden on tärkeää oppia harjoittamaan omaa makuaistiaan.

– Joulu- ja tammikuussa alkavat Makumatkat tarjoavat mahdollisuuden lähteä tutustumaan makujen maailmaan hyvän ruoan ja yhdessäolon merkeissä, Liukkonen sanoo.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

El Monte

Tähtitie 1, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli

Tekijät

Joona Paakkanen