Takaisin sivun yläreunaan

Elämykset ovat parhaita jaettuina

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Kuopio-Tahko markkinointi | Kaupallinen yhteistyö

Oletko innokas kalakukkojen tekijä? Haluatko näyttää kaikille Puijon parhaat maisemat? Tunnetko leikkipuistot kuin omat taskusi? Kutsu myös muut elämysten pariin.

Nykyään matkailijoita kiinnostaa kaikkein eniten aitous ja halu nähdä matkakohde paikallisten ihmisten silmin. ”Live like a local” -matkailutrendissä tavalliset ihmiset vievät matkailijoita suosikkipaikkoihinsa tai ottavat mukaan harrastuksiinsa.

Mitä aidot kuopiolaiset tekevät? Missä he syövät, juovat tai retkeilevät? Missä he viettävät kesäpäivää lasten kanssa? Ihmisten, tarinoiden ja elämysten summa varmistaa, että matkakohde jää mieleen.

Nyt myös Kuopio–Tahko-alueella tavalliset ihmiset voivat lähteä elämystuottajaksi ja tarjota matkailijoille ikimuistoisia kokemuksia, sillä alueella on käytössä elämyspalveluiden myyntialusta Doerz. Alusta kokoaa yhteen paikalliset oppaat ja elämystarjoajat. Sen kautta niin yksittäiset ihmiset kuin myös yritykset ja yhteisöt voivat lähteä oppaiksi paikallisiin elämyksiin.

Elämysalusta on erittäin suosittu jo muun muassa Helsingissä, Oulussa sekä muualla Euroopassa. Sen kautta voi varata yksilöllisiä elämyksiä, joita tavalliset ihmiset järjestävät. Monet elämystuottajat toimivat oppaina oman arjen ohella harrastuspohjalta. Oppaana saa samalla tienattua, vietettyä aikaa ihmisten kanssa sekä tehdä sitä, mistä eniten nauttii.

Doerzin valikoimasta löytää paljon mukavaa tekemistä Kuopiossa ja lähialueilla.

 

Opas voi olla innokas kokki, telttailija, askartelija tai muuten vain intohimoinen kotikaupunkinsa esittelijä, jonka matkassa pääsee sukeltamaan syvemmälle kuopiolaiseen mielenmaisemaan ja näkemään kaupungin täysin uudessa valossa. Tärkeintä on halu opastaa muitakin alueen parhaiden elämysten ääreen.

Elämystarjoajaksi lähteminen on täysin maksutonta, ja oman palvelun saa verkkokauppaan jopa muutamassa minuutissa. Palvelun käyttö katetaan toteutuneista kaupoista perittävällä provisiolla. Vain mielikuvitus on elämysten kehittämisessä rajana – elämys voi olla fyysinen tai virtuaalinen kurssi, aktiviteetti tai minitapahtuma. Aktiviteetti voi olla kierros upeissa maisemissa, parhaat kesävinkit lasten riemuihin, ruuanlaittoa omassa keittiössä tai vaikkapa valokuvauskierros Kallaveden äärellä.

Hyvä vinkki oppaille on, että elämyksille kannattaa laittaa muutamia valmiita aikoja, jotta matkailijan on helpompi tehdä varaus jo etukäteen. Alkuvaiheessa elämysjärjestäjäksi lähtevät ovat mainiossa etulyöntiasemassa, sillä he ehtivät kerätä pidempään positiivista palautetta ja näin erottua myös myöhemmin paremmin.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopio–Tahko markkinointi

Doerz-palvelu
www.kuopiotahko.fi/doerz
fi.doerz.com/kuopiotahko

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä