Takaisin sivun yläreunaan

Osaaja omaan tarpeeseen

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Peltikii

RekryKoulutuksen tavoitteena on saada yritys ja työnhakija kohtaamaan.

Työelämälähtöinen RekryKoulutus sopii hyvin varsinkin yrityksille, joiden on hankala löytää ammattitaitoisia työntekijöitä tai joiden alan osaajia ei ole valmistumassa lähiaikoina. Käytännönläheinen koulutus sopii monenlaisille yrityksille ja aloille. Elisa Salminen PeltiKii Palvelusta kertoo, että heille kouluttautuminen ja uudistuminen on iso osa strategista toimintaa, johon RekryKoulutuksen hyödyntäminen istuu hyvin.

– Kyseessä on yritykselle turvallinen ja vaivaton tapa rekrytoida uusi tekijä. Lisäksi yritys ja osaaja ehtivät hyvin tutustua toisiinsa. Olemme löytäneet meille sopivia osaajia jo kahden koulutuksen kautta, ja kolmas rekrytointikoulutus alkoi juuri, iloitsee Salminen.

Koulutukseen valittavien tulee pääsääntöisesti olla työttömiä. Siihen haetaan mukaan hakemuksella. Esikarsinnan jälkeen yritys haastattelee potentiaalisen työntekijän ja valitsee hakijoista itselleen sopivan osaajan. Yritys maksaa koulutuksen hankintahinnasta 30 prosenttia ja sitoutuu palkkaamaan koulutuksen läpäisseet.

– Koulutus kestää noin kolme kuukautta, ja se on 70-prosenttisesti työpaikalla oppimista. Yritys saa koulutuksen ja työssäoppimisen avulla itselleen sopivan täsmäosaajan sekä runsaasti tuoretta tietoa kyseiseltä koulutusalalta, kertoo Salminen.

Rekrytointikoulutusten kautta yrityksen palvelukseen on tullut projektityöntekijä, palvelumyyjä ja pian myös työnjohtaja. Salminen on todella tyytyväinen koulutukseen ja kertoo yhteistyön ELY-keskuksen kanssa sujuneen saumattomasti.

– Suosittelen tällaista rekrytointiväylää yritykselle, jolla on oikeasti halua mentoroida ja ohjata potentiaalista työntekijää oman työn ohessa. Siihen pitää
irrottaa aikaa, mutta panostus palkitsee pitkällä tähtäyksellä, vinkkaa Salminen.

Markus Kauhanen Oy, PeltiKii Palvelu – Aitokatto on perustettu vuonna 2015, ja se on laajentunut vuosien varrella 16 henkilöä työllistäväksi yritykseksi. Yritys toteuttaa ammattitaidolla vaativimmatkin peltityöt omakotitalon katoista rakennustyömaiden suojapellityksiin.

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä