Takaisin sivun yläreunaan

Elämyksiä lapsille: poimintoja Kuopion kesätekemisistä

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Shutterstock
Lähde kävelylle

Oiva vaihtoehto loma- tai vapaapäivän viettoon on kävelyretki keskustan alueella. Paikkakuntalaistenkin on virkistävää katsoa kaupunkia hetki turistien näkökulmasta. Kaupungin nettisivuilta löytyy Koe Kuopio kävellen -esite, jossa on määritelty reittejä valmiiksi. Esimerkiksi Valkeisenlammen reitti on sopivan pituinen sekä helppokulkuinen pienillekin lapsille.

Torille leikkimään

Torilla on lapsillekin ihmeteltävää! Pysähdy kaupunkipäivän ohessa leikkipaikalle ja hyppää poljettavan karusellin kyytiin. Samalla voi nautiskella torikojujen tarjoamia paikallisia herkkuja. Kun energiaa on tankattu, voi matkaa jatkaa vaikkapa kaupunkikierrokselle.

Ja sitten puistoon!

Pikkuväen mieleen olevia leikkipaikkoja ja lähiliikuntapaikkoja löytyy Kuopion alueelta useita kymmeniä. Aloittaa kannattaa Väinölänniemen kupeessa olevalta Brahenpuistolta (tunnetaan myös Pikku Kakkosen puistona) tai sataman tuntumassa sijaitsevalta Hapelähteen puistolta. Saaristokaupungissa kannattaa vierailla Peikkometsän lähiliikuntapaikalla ja Niiralassa uusitussa lasten liikennepuistossa.

Tutustu kotieläimiin

Eläimistä pitävien kannattaa poiketa Vehmasmäessä Kuopion eläinpuistossa tai Rauhalahden eläinpuistossa. Puistossa asuu liuta tuttuja kotieläimiä sekä alpakoita. Myös Puijolla olevalla savolaistorppa Konttilalla pääsee tutustumaan eläimiin. Ankkoja ja tipuja voi ihastella Alahovin viinitilalla, jonne pääsee helposti satamasta lähtevällä sisävesiristeilijällä.

Leikkiä ja pomppuja

Temppuja, pomppuja ja liikunnan riemua monenikäisille löytyy Bellanrannan aktiviteettikeskuksesta. Kokeilkaa koko sisarusparven voimin Huippu Centerin trampoliiniareenaa tai liikuntaseikkailupuisto HopLopia. Myös kiipeilykeskus Voemalta löytyy lapsille sopiva kiipeilyseinä.

Ihastu historiaan

Autofanien ykköspaikka on Kuopion Automuseo, jossa on runsaasti erilaisia autoja, moottoripyöriä ja tarvikkeita. Näyttely elää koko ajan, joten katseltavaa riittää varmasti. Historian maailmaan pääsee hyppäämään Kuopion korttelimuseossa.

Pulahda uimaan

Kaupungin uimahallit sekä Rauhalahden ja Kunnonpaikan kylpylät ilahduttavat pientä polskijaa. Kaikista löytyy perheen pienimmille matalat lastenaltaat sekä paljon erilaisia vesileluja. Rauhalahdessa on hauska vesiliukumäki uimataitoisille lapsille. Kunnonpaikan lastenaltaan miniliukumäki puolestaan hauskuuttaa pikkuvesipetoja.

Piknikille

Lasten kanssa on kiva lähteä piknikille kun säät suosivat. Erinomaisia piknikpaikkoja ovat Väinölänniemi, Valkeisenlammen ympäristö tai uusi aallonmurtaja. Piknikeväiksi kannattaa ottaa helposti syötäviä sormiruokia, jotka säilyvät hyvin lämpimälläkin säällä. Eväiden jälkeen voi esimerkiksi lukea kirjoja tai pelata krokettia.

Kiertoajelulle

Kaupunkikierroksella näkee kaupunkimme kauneimmat paikat helposti ja vaivattomasti. Torilta pääsee maisemareitille vossikan, biketaxin tai katujunan kyytiin.

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä