Takaisin sivun yläreunaan

Sujuvasti pitkin kaupunkia

Teksti Oodia/Roosa Palokangas | Kuvat Kuopio-Tahko markkinointi, Biketaxi, Kuopion kaupunki/Sanna Pietikäinen | Kaupallinen yhteistyö

Kompaktiin kaupunkiin voi tutustua sekä jalkasin että elämyksellisillä menopeleillä.

Pyörätaksi

Biketaxi tarjoaa ekologisen vaihtoehdon tutustua Kuopioon ja liikkua vaivattomasti paikasta toiseen. Se kuljettaa ketterästi kaupasta kotiin ja baari-illan jälkeen satamasta kaupunkiin. Kesän elämyskyydeistä vastaa 12 kuskia, jotka ovat valmiudessa noutamaan kyytiläisiä sovitusta paikasta tai Biketaxin omalta pysäkiltä. Kaupunkiin pääse tutustumaan myös kiertoajeluilla, jotka kestävät 25–50 minuuttia riippuen reittivalinnasta. Riksan kyytiin mahtuu kolme ihmistä, ja se liikennöi pääsääntöisesti keskustasta 3–4 kilometrin säteellä.

Tilaa pyörätaksi: 044 4410 520
www.biketaxi.fi

Vilkku-fillarit

Sähköavusteiset Vilkku-fillarit ovat sujuva vaihtoehto kaupungissa liikkumiseen. Kaupunkipyörät soveltuvat niin päivittäisiin matkoihin kuin vapaa-ajan reissuihinkin. Sähköavusteinen pyörä on mainio Kuopiossa, jossa korkeuserot tyypillisesti kuuluvat asiaan. Pyörät sopivat yli 150-senttisille, ja satulan voi säätää sopivan korkuiseksi. Fillareita voi käyttää kerran, viikon ajan tai halutessa koko kauden (1.5.–31.10.) valitusta käyttöoikeudesta riippuen. Kaikkiin käyttöoikeuksiin sisältyy maksuton 30 minuutin pyöräilyaika, jonka jälkeen hinnat määräytyvät käytön mukaan. Lisätietoa Vilkku-fillarin käyttöönotosta saat sivulta 17.

www.kaupunkipyorat.kuopio.fi

 

Bussi

Kuopion seudun joukkoliikenne VILKKU palvelee kattavasti Kuopion ja Siilinjärven alueella. Vilkun toimintaa ohjaavat vihreät arvot, ja tavoitteena on kannustaa ihmisiä valitsemaan bussikyyti. Paikallisliikenteeseen lisätään tänä vuonna 13 sähköbussia, minkä myötä bussiliikenteen päästöt pienentyvät. Busseilla tavoittaa kätevästi niin Puijontornin, viihdekeskus Bellanrannan kuin kauppakeskus Matkuksenkin. Matkan tai kausilipun hinta määräytyy vyöhykkeiden ja ostettavan lipputyypin mukaan. Alle 7-vuotiaat matkustavat aina ilmaiseksi. Voit maksaa matkasi bussissa käteisellä, mobiililipulla tai Waltti-matkakortilla. Tutustu helppokäyttöiseen Vilkku-mobiilisovellukseen sivulla 17.

www.vilkku.kuopio.fi

 

Vossikka

Vossikalla pääset nauttimaan Kuopion maisemista suomenhevosen kyydissä. 20–60 minuutin kiertoajelureitti kulkee katuja pitkin muun muassa Snellmanin puistoon, Valkeisenlammelle ja Kuopionlahden puistoon. Vossikka kyyditsee sovittaessa myös hääkiertueita, eläkeläisiä, palvelukotien asiakkaita ja muita pieniä seurueita. Hevoskyydistä pääsee nauttimaan kerralla kaksi aikuista ja 2–3 lasta. Suomenhevonen Kesäsade ja ajuri Tapio Karhunen vastaanottavat kyytiläisiä viikoittain Kuopion torilla.

Ma–pe klo 10–15, Kauppakatu 45, puh. 040 0166 139
www.kuopion-vossikka.webnode.fi

 

 

Lisätietoja: joukkoliikenne@kuopio.fi

 

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion kaupunki

Tulliportinkatu 31, 70110 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Roosa Kosunen