Takaisin sivun yläreunaan

Hyppää kesän fiilikseen Tahkolla

Teksti Oodia/Heta Jyrälä & Mirka Happonen | Kuvat Oodia/Mirka Happonen, Roosa Palokangas | Kaupallinen yhteistyö

Ulkoilu pallotellen, tapahtumissa tai maastopyörällä seikkaillen tekee aktiivisen kesän. Tässä neljä vinkkiä unohtumattomaan reissuun ainutlaatuisella loma-alueella.

Sporttimenoista suuriin festareihin

Talven laskut alkavat olla lasketut ja on aika kääntää katseet kohti alueen tapahtumarikasta kesää. Tulevana kesänä Tahkolla järjestetään useita supersuosittuja tapahtumia, kuten hulvaton hupijuoksutapahtuma ExtremeRun, valtakunnan ykkösartistit lavalle marssittava Tahko Juhannus, Suomen suurin maastopyörätapahtuma Tahko MTB sekä alueen historian toinen täysmittainen IronMan-kilpailu.

Luontoretkeilijän paratiisi

Ympäröivään luontoon puolestaan voi lähteä tutustumaan niin lempeästi kävellen kuin itseään haastaenkin. Alle voi ottaa e-fatbiken, jonka sähköavusteisuus auttaa valloittamaan isommat ja pienemmät mäet. Kokeiluun kannattaa ottaa vaikkapa 20 kilometriä pitkä Rahasmäen kierros tai 14 kilometriä pitkä Tahkomäen kierros. Alueen reitistöt ovat monipuolisia ja hyvin merkittyjä. Reitiltä voi myös kätevästi poiketa laavulle makkaran paistoon tai rinneravintolaan kahville.

Hikitreeniä palloilun parissa

Tahkolta löytyy muun muassa kolme padelkenttää sekä tenniskenttä. Padel- ja tenniskurssit sekä yksityistunnit ovat varattavissa koko kesän. Mukaan tarvitset vain omat kengät ja liikuntaan sopivat vaatteet, sillä hotellin vastaanotosta saa vuokrattua mailat ja pallot. Alueelta löytyy myös kolme arvostettua golfkenttää, mikä tekee Tahkosta myös himogolffarin kesäparatiisin.

Majoitu palveluiden äärellä

Tapahtumiin ja houkutteleviin kesäaktiviteetteihin saapuu osallistujia ympäri Suomenmaan, joten alueella riittää vilinää ja vilskettä koko kauden läpi. Majoitus kannattaa varata ajoissa, jotta itselleen ja seurueelleen saa varmasti sopivan petipaikan. Tahko Spa Hotelilla on 2–9 hengen huoneistoja, joissa viihtyy pidemmänkin reissun. Hyvin varustelluista huoneistoista löytyy tasokas keittiö ja kokkausvälineet, pyykinpesukone, urheiluvälinevarasto sekä tietenkin sauna. Huoneistot sijaitsevat aivan Tahkon ytimessä, joten kaikki alueen aktiviteetit ovat käden ulottuvilla.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Tahko Spa Oy

Keitaankatu 1, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen