Takaisin sivun yläreunaan

Lähiseudun talviset aarteet

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Maaseutualueet | Kaupallinen yhteistyö

Kuopion lähiseudulla riittää koettavaa. Maaseutualueet osallistuvat innokkaasti kaupungin teemaviikkoihin, kuten hyperhiihtolomaan. Naapuripitäjiin voi tutustua myös hiihtäen tai moottorikelkkaillen, sillä hyvin huollettua reitistöä riittää! Kokosimme tähän muutaman poiminnan:

Karttula – Tervastulet la 10.12. klo 14

Karttulan Syvänniemi on virkeä kylä, jossa tapahtuu paljon. Joulukuussa järjestetään perinteiset Tervastulet, joissa julkistetaan perinteisen vuoden Erämiehen lisäksi Vuoden nuori erämies ja Vuoden kenneltoimija. Tämän vuoden tervastulet sytytetään lauantaina 10.12. klo 14 ja ohjelma starttaa klo 15. Tilaisuudessa on tarjolla makkaraa ja nokipannukahvia. Varaudu mukaan kolikoilla, taskulampulla ja säänmukaisella varustuksella.

www.syvanniemi.fi | www.karttula.com

Vehmersalmi – Jouluremmakka 8.–10.12.2022

Vehmersalmen kylällä valmistaudutaan jouluun 8.–10.12. joka päivä klo 10–14. Jouluremmakka on kaikille avoin tapahtuma, jossa pääsee tapaamaan tuttuja, nauttimaan musiikista ja yhteislauluista sekä kyläläisten ohjelmasta. Suattaapi Joulupukkikin piipahtaa, jos kiireiltään ehtii. Tapahtuman aikana voi hankkia paikallisista liikkeistä lahjoja ja jouluostoksia sekä joulupöytään lähiruokaherkkuja.

www.vehmersalmi.fi

Juankosken Museo Brunou

Juankoski – Museo Brunou

Museo Brunou, Juankosken tehtaan- ja työväen museo esittelee Juankosken teollista historiaa vuodesta 1746 alkaen. Museossa esitellään ruukkilaisten elämää, työtä ja asumista, Juicea unohtamatta. Vaihtuvien näyttelyiden tilassa vuoden 2023 näyttelysarjan aloittaa seinävaatenäyttely. Museo on esteetön. Museo, museokauppa ja kahvila palvelevat pe–su klo 13–17.

www.museobrunou.fi | www.juankoski.fi

Maaningan Nakurannan kota

Maaninka – Nakurannan talviuintipaikka

Maaningan Haatalasta löytyy yhteisöllinen sauna, jossa kelpaa löylytellä ja avantouida vaikkapa hiihto- tai moottorikelkkalenkin päätteeksi. Saunalla on kaksi yleistä vuoroa, joihin voi osallistua tiistaisin ja perjantaisin klo 18–21. Tiloja voi vuokrata myös yksityiskäyttöön: maanalaiset saunatilat ovat 15 henkilölle ja kotaan mahtuu peräti 30 ihmistä. Paikkaa ylläpitää Haatalan kyläyhdistys. Maaningan Pulkonkoskella ja Kurolanlahdessa joulun tunnelmalliset tapahtumat toteutetaan yhdessä Kallaveden seurakunnan kanssa. Länsi-Maaningan Viitoset -kyläyhteisön vierailukohteista ja tapahtumista saa tietoa Pulkon Puoti ja Kahvilasta.

Haatalantie 2019 | www.kahvilapulkko.com | www.maaninka.fi

Riistavesi liittyi Kuopioon 50 vuotta sitten.

Riistavesi – Koko perheen Riistavesi

Talven aikana Riistavedellä järjestetään monenlaisia tapahtumia. Riistavesi liittyi Kuopioon vuonna 1973, joten uudenvuodenaattona järjestetään ”Riistavesi Kuopion kruununa 50 vuotta” -tapahtuma klo 18–20. Vanhalla Pappilalla järjestetään 22.1. Sunnuntai Soppa klo 11 ja Pakkaspäivät klo 12–14. Helmikuussa Vanhan Pappilan Sunnuntai Soppa järjestetään 19.2. klo 11 ja laskiaistapahtuma klo 12–14.

www.riistavesi.fi

Nilsiä – Nilsiän museo

Nilsiän museon mittavan esinekokoelman perustan muodostavat talonpoikaiseen elämänmuotoon liittyvät esineet. Museossa järjestetään erilaisia teemapäiviä esimerkiksi laskiaisena, Kalevalan päivänä ja naistenpäivänä. Nilsiän museo ja tupakahvio ovat avoinna päivittäin 18.2.–10.4. klo 10–14. Muina aikoina avoinna tilauksesta. Simolaan pääsee myös Nilsiä–Tahko–Nilsiä ilmaisella SkiBussilla.

www.nilsiankotiseutukeskus.fi | www.nilsia.fi

 

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion kaupungin matkailuneuvojat

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä