Takaisin sivun yläreunaan

Ihastu Tahkoon

Teksti Oodia/Sari Kinnunen | Kuvat Oodia/Roosa Kosunen

Tahko tarjoaa tekemistä jokaiselle.

Retkeilijöille

Tahkon vaihteleva maasto tarjoaa erilaisia retkeilyreittejä monenlaiseen makuun. Huutavanholman reitti pitkin kauniita lehtometsiä on takuuvarma käyntikohde. Kannattaa myös nousta ylös rinnealueen huipulle ja poiketa upeissa maisemissa sijaitsevalle Nipasen kodalle. Uusin reitti on kauneimmat luontokohteet sisältävä Tähtikierros.

Sporttaajille

Erilaisia aktiviteetteja Tahkolla riittää. Pallopelien ystävät voivat ottaa erän padelia tai tennistä. Tahkovuoren huipulle noustaan Suomen pisimpiä portaita pitkin. Vuokraa e-fatbike ja polkaise 20 kilometrin mittainen Rahasmäen kierros. Sadepäivän yllättäessä voi lähteä vaikkapa kuntosalille lasten viihtyessä SuperCornerissa. Päivän voi päättää vauhdikkaasti hohtokeilauksen parissa.

Lapsiperheille

Lasten kanssa voi suunnata Tahkon lähiliikuntapuistoon, jossa suuri virkistysalue kätkee sisälleen leikkipuiston maahan upotettuine minitramppoineen sekä pikkukarusellin. Alueella on myös pumptrack -rata ja vaijeriliuku,
parkour-alue sekä kaksi erilaista ulkoilukenttää. Rannan läheisyydestä löytyy lisäksi kaikille avoinna oleva Rantakota.

Rentoutujille

Tahkolla on lupa myös ottaa rennosti. Kauneushoitola Organicassa nautit erilaisista kasvo- ja vartalohoidoista tai rentoudut hieronnassa. Ja mikäs sen ihanampaa kuin nauttia kylpylän lämpimistä vesistä tai hiekkarannan tunnusta varpaiden alla aurinkoisena kesäpäivänä. Vuokraamalla SUP-laudan voi nauttia kesäillan auringonlaskusta vesillä.

Herkuttelijoille

Alueen ravintolatarjonnasta löytyy jokaiselle jotain. Lasten kanssa voi suunnata Riemuun burgerille ja El Monten tunnelmallisessa ympäristössä nautit hyvästä ruuasta laadukkaiden viinien kera. Tahkovuoren huipulla Panorama Bar & Cafessa voi katsella Syvärijärven yli levittäytyviä maisemia näköalaravintolassa tai suurella aurinkoterassilla.

Jaa artikkeli

Tekijät

Sari Kinnunen
Roosa Kosunen