Takaisin sivun yläreunaan

Kasvun kipinöitä jo 40 vuotta

Teksti Metsäkartano/Mari Kokolahti | Kuvat Metsäkartano | Kaupallinen yhteistyö

Lapsuudessa koetut leirimuistot kantavat läpi elämän ja houkuttelevat aikuisena palaamaan leirinuotiolle.

Erämaajärven rannalla, vain puolentoista tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta, sijaitseva Nuorisokeskus Metsäkartano täyttää tänä vuonna jo 40 vuotta. Nuorisotyön vaikuttavuudesta on kerrottavana monta sydäntälämmittävää tarinaa. Uskollisimmat kävijät ovat keränneet leirimuistoja ensin lapsuuden kesäleirillä, sitten rippileirillä ja myöhemmin juhlineet häitään Rautavaaran tutussa miljöössä.

Keväisin ja syksyisin Metsäkartano täyttyy iloisista leirikoululaisista, jotka saapuvat keräämään muistoja yhdessä koulukavereidensa kanssa. Kesällä nuorisokeskus on erityisesti paikka rippileireille, harrasteleireille ja kesäleireille. Vuoden ympäri keskuksen mailla pyörivät kansainväliset leirit, perheleirit ja sosiaalisen nuorisotyön Nuotta-valmennukset.

Leirinuotion äärellä syntyy muistoja, jotka kantavat läpi elämän.

 

Leiripäivät täyttyvät erilaisista aktiviteeteista ja illalla pulahdetaan rantasaunan löylyistä suoraan järviveteen. Luonnonhiekkaranta ja ympäröivä luonto tarjoavat loppumattoman temmellyskentän ryhmille sekä upean työympäristön Metsäkartanon osaaville ohjaajille. Ohjatut ohjelmat ovat leirien ytimessä, ja niitä toteutetaan kokemuksellisen oppimisen, ympäristökasvatuksen ja seikkailukasvatuksen keinoin. Kupu pysyy ravittuna kiitetyn kotiruuan ansiosta ja nuotion äärellä nautittu tunnelmallinen iltapala kruunaa leirielämyksen.

Aikuisille Metsäkartano tarjoaa upeat puitteet kokous- tai tyhy-paikaksi. Luonnonrauha ja rauhoittuminen hektisestä arjesta houkuttelevat myös muita aikuisporukoita palaamaan leirinuotion ääreen. Monesti nuoruuden leirimuistot tuntutuvat lämpimänä läikähdyksenä rinnassa vielä vuosien jälkeenkin.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Nuorisokeskus Metsäkartano

Metsäkartanontie 700, 73900 Rautavaara
Jaa artikkeli