Takaisin sivun yläreunaan

Kehon ja mielen hyvinvointia

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Rouva Musta/Tiina Haring | Kaupallinen yhteistyö

Luonnonläheiset aktiviteetit ja satokauden ruoka virkistävät mieltä.

Syksyllä on mainio hetki koota työporukka yhteen ja viettää virkistyspäivää toimiston seinien ulkopuolella. Koivumäen Kartanon luonnonläheinen maaseutumiljöö tarjoaa mainiot puitteet TYHY-päiviin ja syksyn edetessä myös pikkujoulujen viettoon.

Loppukesästä kartanon tiluksilla aloitti Kasvunpolun hevostallitoiminta. Viime talven ja kevään aikana rakentuivat aitaukset ja ratsastuskentät, ja nyt tallilla asustaa kymmenen suomenhevosta ja neljä ponia. Hevosaktiviteetit sopivat hyvin pienille ryhmille työhyvinvointipäiviin. Eläinten kanssa vietetään aikaa turvallisesti ja pääsääntöisesti ulkoilmassa. Hevosten kanssa touhutessa arjen huolet kaikkoavat.

Kartanon kellarisaunan, eli vanhan pakarituvan, tiloissa toimii luontaishoitoja tarjoava Hetita. Hoitotila tarjoaa historian havinaa sekä paikan rauhoittumiselle. Yritys tarjoaa muun muassa sokerointeja, meikkausta ja luontaishoitoja kuten bambuhierontaa ja rumpurentoutusta.

Aktiviteettien jälkeen tai omana ohjelmanaan koko porukalle maistuvat varmasti kartanon herkulliset ruuat. Ravintolassa nautitaan puhtaista kotimaisista luonnonantimista, sillä ruokalista nojaa vahvasti perinteisiin ja satokauden tuotteisiin. Menussa uskotaan kalaan, lihaan ja perunaan – mutta modernia makumaailmaa mukaillen.

Pikkujouluja voi viettää koska tahansa, mutta virallisesti joulua vietetään kartanolla 22.11.–24.12.2021. Tuona aikana kartano puetaan punaiseen jouluasuunsa ja siellä voi nähdä sekä aidon kuusen että perinteisen olkipukin. Kartanon jouluruuatkin ovat tunnettuja jo vuosikymmenten takaa.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Koivumäen Kartano

Koivumäenkuja 1, 70800 Kuopio
Jaa artikkeli