Takaisin sivun yläreunaan

Kaukolämmöllä huoletonta arkea

Teksti Tiinu Wuolio/Saga Iinatti | Kuvat Jape Tiitinen | Kaupallinen yhteistyö

Kaukolämpö on toimintavarma ja kokonaistaloudellisesti reilu ratkaisu lämmitykseen.

Kun myynnissä olevista pientaloista ei löytynyt mieleistä ja omiin haaveisiin sopivaa, päättivät Miikka Luomi ja hänen avovaimonsa rakennuttaa omakotitalon Kuopion Hiltulanlahteen.

– Halusimme käytännöllisen ja juuri meidän tarpeisiimme sopivan kokoisen talon. Lisätoiveena oli erillinen autotalli, jossa olisi tilaa harrasteautoille sekä pieniin remonttihommiin, kertoo Luomi.

Seuraavaksi piti päättää asunnon lämmitysmuoto. Toimintavarmuus, huolettomuus ja maltilliset kustannukset olivat tärkeimpiä kriteerejä lämmitystä valittaessa. Pienen vertailun jälkeen kaukolämpö nousi pariskunnan ykkösvalinnaksi. Asuinneliöitä uudessa asunnossa on yhteensä yli 100, joten maalämmössä perustamiskulujen pois maksamiseen olisi mennyt liian kauan ja suora sähkö olisi ollut asunnon neliöillä turhan hintava. Lämpöpumpuissa taas mietitytti niiden luotettavuus.

Kun päätös lämmitysmuodosta oli tehty, Luomi etsi tietoa Kuopion Energian nettisivuilta ja täytti yhteydenottolomakkeen. Pian häneen otettiin yhteyttä, ja prosessi nytkähti nopeasti eteenpäin sopimusasioista piirustuksiin. Kuopion Energia vastasi asennuksesta liittymäputkeen asti, ja nousukulmasta eteenpäin taas talotoimittaja.

– Kuopion Energialla meillä oli koko ajan sama yhteyshenkilö, josta tuli tosi henkilökohtainen ja palveltu fiilis, kehuu Luomi. Kun yhteydenpito on helppoa ja kysymyksiin saa vastauksia, tulee luottavainen olo.

Reissutyötä tekevä Luomi matkustaa paljon ympäri Suomea. Nyt hän ei enää jännitä pysyykö koti lämpimänä, hänen työmatkansa ajan. Kaukolämpö on tuonut rauhaa mielelle, ja pariskunta voi luottaa siihen, että lämmitys toimii helposti termostaattia kääntämällä. Jos ongelmia ilmenisi, apu olisi yhden puhelinsoiton päässä.

– Kaukolämpö on helppo ja luotettava ratkaisu. Koti pysyy lämpimänä ja laitteiston voi asentaa esimerkiksi autotalliin, jolloin se ei vie tilaa asuinneliöistä, vinkkaa Luomi. Pariskunta on ollut äärimmäisen tyytyväinen valintaansa.

Kaukolämpö on yleisin lämmitysmuoto Suomessa. Kuopiossa kaukolämpöasiakas voi valita kotiinsa 100-prosenttisesti uusiutuvan ekokaukolämmön. Kuopion Energian ekokaukolämpö tuotetaan kokonaan pohjoissavolaisilla biopolttoaineilla. Ympäristöystävällinen valinta on myös käytössä pitkäaikainen, ja sen huoltotarve on vähäinen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion Energia Oy

Haapaniementie 30, Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Saga Iinatti