Takaisin sivun yläreunaan

Keitele panostaa vahvuuksiinsa

Teksti Oodia/Sirpa Korhonen | Kuvat Keiteleen kunta | Kaupallinen yhteistyö

Puussa on terve tulevaisuus.

Keitele on vahvasti teollistunut maaseutupitäjä Nilakkajärven kainalossa. Pohjois-Savon liiton tekemän aluerakenneselvityksen mukaan maakunnassa on viisi kuntaa, jotka muodostavat niin kutsutun työssäkäyntialueen. Yksi näistä kunnista on Keitele, jonka työpaikkaomavaraisuus on maakunnan korkeimpia.

– Täällä on vahvaa teollisuutta ja tavoitteena on edistää puurakentamista. Tärkeää on, kuinka me hyödynnämme uusiutuvia luonnonvaroja monipuolisesti: ne tuovat elinvoimaa, toimintaa ja ovat samalla ilmastoteko, kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusanen kertoo.

– Keiteleellä kehitetään kuntakeskustaa ja suunnitelmissa on puupolun rakentaminen. Puuta halutaan tuoda jo varhaiskasvatukseen, ja tarkoitus on tuoda esiin paikkakunnan vahvuuksia erilaisin keinoin.

Puupolku on monitasoinen väylä, jonka kautta jo lapset ja nuoret pääsevät lähelle luontoa. Puupolku tarkoittaa kattavasti puun esiintuomista ja hyödyntämistä, sekä konkreettisen polun että puun elinkaareen liittyvien toimintojen avulla.

– Puupolku on myös vastaus ilmastokeskusteluun. Meillä on kovia kehittämissuunnitelmia, esimerkiksi puuhybridikerrostalo, jossa saman katon alla on vuokra- ja omistusasuntoja sekä toimistoja ja liiketiloja. Rusanen korostaa, että vallitsevan koronatilanteen yli täytyy osata katsoa.

– Jos ainoastaan tässä koronassa velloisi, niin tulevaisuuden näkymä olisi synkkä. Meidän filosofiamme lähtee siitä, että elinvoimatyö ja kehittämistyö on parasta varautumista tulevaan, Rusanen lisää.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Keiteleen kunta

Laituritie 1, 72601 Keitele
Jaa artikkeli

Tekijät

Sirpa Korhonen