Takaisin sivun yläreunaan

Käsillä tekemistä luppohetkiin

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Käsitöiden tekeminen sujuu mukavasti myös terassilla tai laiturinnokassa.

Kesäisiltä käsitöiltä odotetaan pitkäkestoisuutta, jotta puuhan pariin voi palata pitkin kesää aina muiden askareiden lomassa. Kuopion Taito Shopin Mervi Lankinen vinkkaa, että mökille voi ottaa mukaan tarvikkeet nopeaan makrameehen tai haastavampaan kanavatyöhön, jota voi halutessaan työstää koko kesän ajan.

– Työhön voi helposti käyttää jo olemassa olevia jämälankoja tai hankkia valmiin tarvikepaketin. Lapset voi ottaa mukaan käsitöihin helppojen ompelusettien tai erilaisten mosaiikkitöiden kautta. Mosaiikkisudenkorento on upea koriste, kertoo Lankinen.

Viime talvesta jatkunut neulomisinto jatkuu tänä kesänä kevyiden kesäneuleiden parissa. Esimerkiksi pirteän keltainen kukkaneule sopii hyvin viileämpiin kesäpäiviin. Valmiit Kesäkukka-tarvikepaketit sisältävät ohjeet sekä kierrätyspellavaviskoosilankaa, joka on materiaalina kevyt ja kesäinen.

Keltainen neule sopii ympärivuotiseen pukeutumiseen.

 

– On mukavaa, kun aloittelijatkin ovat uskaltautuneet suoraan neuleiden pariin. Käytännössähän niissä on vain enemmän silmukoita, mutta muuten tekeminen on samanlaista kuin pienemmissäkin töissä, Lankinen iloitsee.

Tarvikepaketeissa on hyvät ohjeet, joita seuraamalla työ on helppo tehdä. Erilaisia lankoja myymälässä on kymmenittäin, joten jokaiseen käsityöhön löytyvät varmasti sopivat tarvikkeet.

– Käsityötarvikkeiden ohessa meiltä löytyy runsaasti tarvikkeita omaan kotiin tai tuliaisiksi. Muistoksi itselle tai viemiseksi Kuopio-fanille sopivat mainiosti uudet Kuopio-tuotteet. Klassikkomukien lisäksi saatavilla on muun muassa pirteitä keittiöpyyhkeitä, tarjottimia sekä paikallista kahvia, vinkkaa Lankinen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Taito Shop Kuopio

Haapaniemenkatu 28, 70110 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen