Takaisin sivun yläreunaan

Kiinnostavin elämisen ympäristö

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Rekrytointisivusto kokoaa yhteen Pohjois-Savon työmahdollisuudet ja kiinnostavimmat työnantajat.

Pohjoissavolaisilla yrityksillä on tahtoa ja potentiaalia kasvaa. Alueesta kiinnostunutta työntekijää ajatellen perustettiin Olemisen vapaus -sivusto. Sivuston avulla voi kätevästi selata Pohjois-Savon, Pieksämäen ja Joroisen alueen avoinna olevia työpaikkoja.

– Palvelu on yrityksille maksuton. Omaan ruutuun tulee logo, lyhyt teksti sekä linkki rekrytointisivulle. Autamme mielellämme, mikäli teksti ei ota syntyäkseen, kertoo projektipäällikkö Tiina Pursiainen Future Savo -vetovoimahankkeesta. Hankkeen tavoitteena on edistää Pohjois-Savon vetovoimaa monipuolisesti sekä olla yritysten kasvun tukena ja apuna uusien osaajien ja tekijöiden löytämisessä.

– Olemme myös järjestäneet yrityksille erilaisia koulutuksia, joissa on käsitelty muun muassa työnantajamielikuvaa tai rekrymarkkinointia. Koulutusten aiheet määräytyvät yritysten toiveiden mukaan, kertoo Pursiainen.

Olemisen vapauteen kiteytyy kiireettömyys ja vieraanvarainen ilmapiiri, kertoo Tiina Pursiainen.

 

Sivustolla on puolitoistavuotisen taipaleen aikana vieraillut yli 110 000 kävijää. Yhteensä sivustokäyntejä on kertynyt yli 145 000 kappaletta. Varsinkin vilkkaina rekrytointiaikoina, kuten vuoden alussa, kesätöiden alkaessa tai kausitöiden aikaan kävijämäärät kasvavat. Verkkosivujen kautta pääsee kätevästi tarkastelemaan tarkempia työtietoja yritysten sivuille.

– Työnhakijan kannalta on kätevää, kun etsintää ei tarvitse rajata tiettyyn kuntaan, vaan koko alueen tarjonnan näkee kerralla, kertoo Pursiainen.

Hankkeen yksi tärkeimmistä kohderyhmistä ovat paluumuuttajat sekä muut ihmiset, joilla on jo jonkinlaista kosketuspintaa maakuntaan. Pursiaisen mukaan yhteydenottoja tulee myös puolisotyöpaikoista. Hankkeen tiimoilta tulee säännöllisesti tavatuksi esimerkiksi yritysten HR-henkilöstöä, joten tiedossa saattaa olla myös piilotyöpaikkoja.

– Osaamme vinkata myös oikeiden verkostojen tai työnhakupalveluiden ääreen, joiden kautta asiaa on helpompi lähteä purkamaan, kuvailee Pursiainen.

Muiden paluumuuttajien kokemuksiin voi tutustua futuresavo.fi-sivuston blogissa. Tarinoissa korostuvat muun muassa alueen rauhallisuus, kiireettömyys ja luonnonläheisyys. Alueen vieraanvarainen ilmapiiri auttaa kotiutumisessa. Paluumuuttajat pitävät arvossa myös sitä, että lyhyiden välimatkojen alueella jää enemmän aikaa perheelle.

– Parasta on, että voi alueella voi asua missä vain: järven rannalla, maalla tai kaupungissa. Samalla kuitenkin välimatkat töihin tai harrastuksiin pysyvät ajallisesti lyhyinä, kertoo Pursiainen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Future Savo -hanke

Kuopion kaupunki
Projektipäällikkö Tiina Pursiainen
puh. 044 718 2101
www.olemisenvapaus.fi
www.futuresavo.fi

Jaa artikkeli