Takaisin sivun yläreunaan

Klassikoita ja ennätysten rikkojia

Teksti Oodia/Saga Iinatti | Kuvat Tuotantotalo Turpatalli Oy | Kaupallinen yhteistyö

Traagisista tarinoista komedioihin – Rauhalahden ja Koljonvirran kesäteatterit herättelevät jälleen tunteita.

Pohjois-Savossa päästään kokemaan kesäteattereiden tarjoamia elämyksiä, kun Koljonvirta ja Rauhalahti Teatterit avaavat ovensa. Tänä kesänä tullaan näkemään koskettavia ja kauniita hetkiä, komediaa ja naurua unohtamatta.

Rauhalahdessa esitetään Antti Heikkisen ja Ismo Apellin käsikirjoittama Karavaaranit, joka esitettiin Iisalmessa vuonna 2016. Esitys rikkoi tuolloin kaikki katsojaennätykset, ja nyt sen on aika rantautua Kuopioon. Kyseessä on koskettava ja mukaansatempaava tarina, jossa vakaviakin asioita käsitellään savolaiseen tapaan huumorin kautta. Tarinan keskiössä on perhe, joka yrittää kituuttaa maatilallaan ja pistää ladon taakse pystyyn camping-alueen. Rooleissa nähdään muun muassa Sakari Kuosmanen, Maarit Poussa ja Jamppa Kääriäinen.

– Yleensä jo esityksen lukuharjoituksista tiedetään, että mihin suuntaan näytelmän kanssa lähdetään. En muista oman urani ajalta yhtään lukuharjoitusta, jossa olisin nauranut yhtä paljon kuin Karavaanareiden harjoituksissa, avaa Rauhalahden ja Koljonvirran Teattereita pyörittävä Ismo Apell.

Tänä vuonna Iisalmessa on käynnissä yhdeksäs teatterikausi, ja juhlallinen 100 000 katsojan rajapyykki tullaan rikkomaan kesän aikana. Maagisen luvun täyttävä katsoja tullaan palkitsemaan ruhtinaallisesti. Tänä kesänä Koljonvirralla aloitetaan Vain muutaman huijarin tähden -trilogia. Näytelmä perustuu televisiosarjaan, joka kerää uusinnoilla edelleen hurjasti katsojia.

– Seuraavat kolme vuotta tullaan viettämään Kuusniemen mielikuvituksellisessa kylässä, sillä otimme kaikki kolme trilogian osaa tuotantoon näin juhlavuoden kunniaksi. Kyseessä on klassikko, joka on oikein veikeä ja vekkuli, ja sisältää sekä veijareita että pyhimyksiä, avaa Apell.

Rauhalahden ensi-ilta nähdään 29.6. ja Koljonvirran ensi-ilta 6.7. Esitysten liput ovat myynnissä Tiketti.fissä.

 

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Tuotantotalo Turpatalli

Jaa artikkeli

Tekijät

Saga Iinatti