Takaisin sivun yläreunaan

Vietä shoppailupäivä

Teksti Oodia/Roosa Palokangas | Kuvat Oodia/Mirka Happonen

Kuopio on Itä-Suomen monipuolisin shoppailukohde, jossa voi suunnata maanlaajuisesti tunnetun kauppatorin lisäksi keskustan useisiin kauppakeskuksiin.

Käsillä tekijöille

Askartelu ja muut käsityöt ovat kaikenikäisten harrastuksia, jotka ruokkivat luovuutta ja tuovat mukavaa vastapainoa arkiaskareille. Askartelun ystävät löytävät Kuopiosta monipuolisen tarjonnan erilaisia askartelu-, taiteilu- ja käsityötarvikkeita. Kehysliike Sallisella on monipuolinen valikoima maalaustarvikkeita, ja suomalaisia käsityötuotteita valmistava Taito Shop tarjoaa ideoita ja tarvikkeita muun muassa neulontaan.

Trenditietoisille

Keskustassa toimii useita maan suurimpia vaateketjuja, mutta myös pienempiä paikallisia putiikkeja. Vaateliikkeet korostavat yhä enemmän vastuullisuutta, trendikkyyttä ja henkilökohtaista palvelua, ja tarjoavat tämän takia inspiroivia ostoshetkiä erilaisille pukeutujille. Pienimpien pukeutujien kanssa voi suunnata Kaiku Kidsiin ja naisten kesken Piattacóon. Koko perheen vaatettaa tunnetut tuotemerkit kattava Carlson.

Sisustajille

Kuopion keskustan sisustusliikkeissä on kattava valikoima ulkomaisten ja kotimaisten huippusisustusbrändien huonekaluja, valaisimia ja tekstiilejä. Sisustus Picaso tuo kaupunkiin mittatilaustekstiilit sekä sisustusmaailman uusimmat tuulet, ja aivan torin kulmalla sijaitseva Charmante auttaa harmonisen ja maalaisromanttisen sisustustyylin löytämisessä. Skandinaaviseen sisustamiseen voi hakea inspiraatiota Charmanten lisäksi kauppakeskus Aapelissa sijaitsevasta Live4-
myymälästä.

Aarteenetsijöille

Kirpputoreilla kiertely on erinomaista ajanvietettä, sillä mikään ei voita löytämisen riemua. Käytettyjen vaatteiden ja esineiden valikoimassa on usein laadukkaita, edullisia ja persoonallisia yksilöitä, jotka ilahduttavat löytäjäänsä pitkään. Kuopion keskustan kirpputorikierrokselle kannattaa varata vähintään puoli päivää, sillä esimerkiksi keskustan suurimman kirpputorin Citypörssin kiertäminen vaatii aikaa. Suurin osa kirpputoreista tarjoaa kiertelyn lomassa vierailijoilleen pientä purtavaa.

 

Jaa artikkeli

Tekijät

Roosa Kosunen
Mirka Happonen