Takaisin sivun yläreunaan

Hiustrendeissä kerrostetaan ja leikitellään

Teksti Oodia/Saga Iinatti | Kuvat Roosa Kosunen | Kaupallinen yhteistyö

Tänä vuonna hiustrendeissä näkyy rohkeita leikkauksia, punaisen sävyjä ja paluu 1990-luvulle.

Kuten muodissa yleensä, myös hiuksiin erilaiset tyylit tekee paluun tasaisin väliajoin. Uusien muoti-ilmiöiden rinnalle nousee tyylejä vuosien takaa. Luonnollisuus on kuitenkin yksi trendi, joka pysyy vuodesta toiseen pinnalla.

– Luonnollisuus on pysyvä trendi, joka tänä vuonna näkyy esimerkiksi raidoituksissa. Balayage-raidat ovat edelleen muodissa, ja vaaleissa sävyissä suositaan ohutta raitaa. Nyt nousussa ovat myös 90-luvun inspiroimat selkeät low light -raidat, kertoo Bohairin yrittäjä Sini Juvonen.

Tänä vuonna värimaailma on naisten hiuksissa lämminsävyinen. Vaaleissa hiuksissa hohtaa hunajanvaalea, tummissa taas nähdään pronssin sävyjä, pehmeää kuparia, punertavan ruskeaa ja viinin sävyä.

– Jos haluaa säväyttää, niin nousussa ovat block-värjäykset ja latvojen dippivärjäykset, jotka toteutetaan kuitenkin kirkkaiden värien sijaan pehmeillä sävyillä, kertoo Juvonen.

90-luku palaa myös leikkauksiin, sillä tänä vuonna luotetaan voimakkaaseen kerrostukseen, otsahiuksiin ja kasvojen kehystämiseen. Hiukset saavat olla rikotut ja kerrostetut. 90-luvun lisäksi vaikutteita otetaan myös 60- ja 70-luvuilta.

– Yksi palaavista trendeistä on Rachel 2.0, eli Frendeistä tutun rakastetun hahmon kerrostettu hartiamittainen hiustyyli. Sen rinnalla nähdään myös lyhyttä bixie-leikkausta, eli polkkatukan ja kerrostetun pixie-leikkauksen sekoitus, sanoo Juvonen.

Niin ikään myös miesten hiustyyleihin otetaan vaikutteita 90-luvulta. Hiustyyli saa miehillä olla rennompi ja pidempi, ja heilläkin suositaan verholeikkausta, eli jätetään hiuksia kehystämään kasvoja. Pidemmän tyylin rinnalla kulkevat myös feidatut sivut, joissa jätetään pään päälle pidempää hiusta tuomaan tekstuuria yleisilmeeseen.

– Miesten hiustyyleissä nähdään under cut -tyyliä, joka on vedetty alhaalta selkeästi todella lyhyeksi ja häivytys jatkuu ylöspäin. Nousussa on myös edgar cut, jossa pään päälle jätetään paljon hiusmassaa, mutta sivut on vedetty aivan siiliksi, avaa Juvonen.

Hiusten viimeistelyssä haetaan suoraa, selkeää ja sileää tyyliä. Sliipattu wet look on tämän vuoden juttu. Vastapainoa tähän tuovat kuitenkin myös föönatut ilmavat hiukset sekä pehmeän rennot laineet. Naisten kampauksissa on pitkään nähty rentoja niskanutturoita, mutta nyt painopiste nousee ylemmäs puoleen väliin takaraivoa. Tyyli nutturoissa on edelleen rento, kuohkea ja ilmava.

– Inspiraatiota kannattaa hakea netistä. Kun saapuu ammattilaisen käsittelyyn, voi näyttää millaista tyyliä haluaisi lähteä hakemaan. Osaava parturi-kampaaja sanoo myös, jos tyyli jostain syystä ei sovi asiakkaalle, tai osaa ehdottaa jotakin toisenlaista vaihtoehtoa tai esimerkiksi sävyä, joka istuu asiakkaan oman ihon sävyyn paremmin, neuvoo Juvonen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Studio Bohair

Kuninkaankatu 21, Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Saga Iinatti