Takaisin sivun yläreunaan

Kosketuksiin luonnon kanssa

Teksti Oodia/Saga Iinatti | Kuvat Aholansaari | Kaupallinen yhteistyö

Aholansaaren kesä kutsuu rentoutumaan ja rauhoittumaan ikimetsän ja järven äärelle.

Tahkolla sijaitseva Aholansaari on ympärivuotinen lomakeskus ja kulttuuriperintökohde, jonka juuret ovat Paavo Ruotsalaisen perinnössä ja herännäisyydessä. Nykyään arvot näkyvät ihmisten tasavertaisena kohtaamisena sekä luonnon kunnioittamisena.

– Meille jokainen on tervetullut juuri sellaisena kuin on. Toimintamme perustuu kestävyyteen ja luonnon kohtaamiseen. Saaren pohjoispään Luonnonperintösäätiön ikimetsään aletaan rakentaa luontoa kunnioittaen kävelypolkua, jota pitkin kulkija pääsee kosketuksiin luonnon kanssa, kertoo Aholansaaren toimitusjohtaja Päivi Korhonen.

Aholansaari tarjoaa ympärivuotista majoitusta. Nelijalkaiset vieraat ovat myös tervetulleita saareen, ja eläinten omistajille löytyy omat lemmikkiystävälliset majoitukset. Tänä kesänä Aholansaaressa pääsee kohtaamaan saareen kesänviettoon saapuvia Ahvenanmaan lampaita. Lampaat ovat museon alueen pihapiirissä vieraiden rapsuteltavina syksyyn saakka.

– Lampaiden lisäksi sometiedottajamme labradorinnoutaja Manta viihdyttää vieraita, kertoo Korhonen.

Aholansaaresta voi myös vuokrata soutuveneen ja napata keittiöstä eväskorin mukaan laineille. Isommille ryhmille niin tyhy-päiviin kuin polttareihinkin löytyy kesän uutuutena kirkkovene.

– Polttari- tai työporukalle soutamisen kylkeen sopii loistavasti rantasaunan vuokraus. Meiltä löytyy Tahkon ainoa vuokrattava puulämmitteinen sauna, vinkkaa Korhonen.

Aholansaareen pääsee kätevästi läpi kesän kulkevalla laivaristeilyllä, jonka hintaan sisältyy myös pääsylippu museoon. Vierasvenesatamaan pääsee näppärästi myös omalla veneellä. Ryhmille kuljetus järjestyy ennakkosopimuksella.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Aholansaari

Aholansaari, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli

Tekijät

Saga Iinatti