Takaisin sivun yläreunaan

Lahjaksi tekemisen iloa

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Tänä vuonna kuusen alta löytyy pehmeitä paketteja ja tekemisen iloa.

Tämän joulun koristeluissa ja kodin tekstiileissä näkyvät vahvasti luonto ja wanhan ajan tunnelma. Perinteisistä koristeista on kuitenkin saatavilla moderneja versioita, jotka viehättävät varmasti monia. Miten viehättävää olisikaan koristella kuusi tuohitähtösin, hankkia kotiin perinteinen olkipukki tai ripustaa ikkunaan koivuvanerista tehty himmeli.

– Kotoilun vuosi näkyy kotiin panostamisena ja suomalaisten tuotteiden suosimisena, kertoo Mervi Lankinen Taito Shop Kuopiosta.

Kotiin hankitaan nyt pehmoisia ja hieman vintage-henkisiä vilttejä, tekstiilejä, joulukoristeita sekä kynttilöitä. Kynttilät tuovat mukavasti valoa ja iloa pimeimpään vuoden aikaan. Lankinen kertoo, että heidän kynttilöillään on ollut tänä syksynä tavallistakin suurempi menekki. Valikoimista löytyy runsaasti myös persoonallisia ja lähellä tehtyjä kynttilöitä.

– Suomalainen design on ilo silmälle. Esimerkiksi vanhasta Ebba Masalin kuvittamasta kansakoulun kasvitaulusta on jalostettu puolukka-aiheinen sisustussarja. Siihen kuuluu keittiö- ja kodintekstiilejä, lautasliinoja, mustikka&puolukkasuklaata sekä -hilloja. Ihanan perinteikästä, mutta modernilla twistillä, vinkkaa Lankinen.

Suomalaiset tuotteet ja elintarvikkeet sopivat hyvin myös liikelahjoiksi.

 

Joululahjoissa suosiossa ovat vuodesta toiseen paketit, joiden valinnassa suositaan yksilöllisyyttä ja käytännöllisyyttä. Lahjan voi tehdä itse, tai sitten toiselle voi antaa tekemisen iloa. Taito Shopin valikoimista löytyy tarvikepaketteja muun muassa makrameihin, villasukkiin, pipoihin ja neuleisiin. Paketeissa on mukana ohjeet ja tarvittava määrä lankaa.

– Isot neuleet ovat tämän vuoden hittijuttu! Ne ovat saaneet inspiraationsa norjalaisneuleista. Tarvikepaketteja löytyy monissa eri väreissä ja materiaaleissa niin lapsille kuin aikuisillekin, kertoo Lankinen.

Makrameetyöt ovat pitäneet pintansa jo muutaman vuoden. Niistä on muodostunut varsinkin nuorten aikuisten matalan kynnyksen käsityö, josta on helppo aloittaa. Solmutekniikalla voidaan tehdä amppeleita, seinäkoristeita tai vaikkapa korvakoruja.

– Tekemispaketeista löytyy myös mustikka-puolukkaleipä, joka on leipomista helpoimmalla mahdollisella tavalla. Seokseen lisätään vain vesi ja laitetaan uuniin, kertoo Lankinen.

Tee-se-itse-leipä on mainio osa joulun lahjakoria niin läheiselle kuin liikelahjaksikin. Herkkukoriin voi pakata myös vaikkapa Willimaun Talwi-glögiä savipullossa, Kenkäveron piparimarenkia ja mustikka&puolukka-maitosuklaata sekä kahvia tai teetä. Ihanasta valikoimasta saa kootuksi saajansa näköisen lahjan.

– Meillä on kauniita lahjapakkauksia, joihin voimme pakata myös elintarvikkeet ja muut herkemmät tuotteet. Herkkupaketin voi sitten turvallisesti postittaa etätyöntekijöille tai läheisille, koska tänä jouluna varmasti kokoonnutaan pienempinä porukoina, miettii Lankinen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Taito Shop

Haapaniemenkatu 28, 70100 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen