Takaisin sivun yläreunaan

Kumppanina idearikas verkosto

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Kuopion Nuorkauppakamari | Kaupallinen yhteistyö

Järjestötoiminnan kautta yritykset voivat hyödyntää lisäkäsipareja yhteiskuntavastuun toteuttamisessa.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n vuoden 2019 ”Vastuullisuuden suunnannäyttäjät” -julkaisun mukaan kaksi kolmasosaa suomalaisyrityksistä kokee, että kestävällä kehityksellä, vastuullisuudella, ilmastonmuutoksella ja kiertotaloudella on suuri tai kasvava merkitys liiketoiminnan kannalta. Yhteiskuntavastuun kantaminen vaikuttaa merkittävästi sekä yrityksen maineeseen että kilpailukykyyn.

– Järjestötoiminnan tukeminen on yrityksille yksi väylä, jonka kautta avautuu monia mahdollisuuksia yhteiskuntavaikuttamiseen, kertoo Kuopion Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Marianna Kankkunen.

Nuorkauppakamaritoiminnan ydintä on yhdistää bisnes ja vastuullisuus sekä näiden summana toteuttaa erilaisia yhteiskuntavastuuta tukevia projekteja. Hyvänä esimerkkinä toimii Kuopion kaupungin kanssa yhteistyössä toteutettu Kuopion Värityskirja. Kirja jaettiin Kuopiossa tänä vuonna esikoulunsa aloittaneille lapsille sekä esimerkiksi Kuopion yliopistollisen sairaalan lastenosastolle.

– Kirjassa on lapsille mielekästä ja kehittävää puuhaa, jonka avulla tuodaan näkyväksi alueella toimivia yrityksiä, elinkeinoelämää ja erilaisia ammatteja, kuvailee Kankkunen.

Kankkunen kertoo, että Kuopion Nuorkauppakamari tekee tiivistä yhteistyötä alueen yrityksien kanssa. Yhdessä yhteistyökumppanien kanssa ideoidaan erilaisia projekteja, joilla voidaan vaikuttaa positiivisesti ympäröivään yhteiskuntaan.

Paikalliset nuorkauppakamarit ovat osa kansainvälistä verkostoa ja tekevät tiivistä yhteistyötä alueen elinkeinoelämän kanssa, kertoo Kuopion Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Marianna Kankkunen.

 

Värityskirjan kaltaisen konkreettisen tuotteen lisäksi kamarilaiset ovat toteuttaneet kumppaneiden kanssa muun muassa tapahtumia. Keväällä kamarilaiset koordinoivat Kuopion Sijoitusiltamat -tapahtuman sekä Meidän Metsä -webinaarin. Molemmissa tapahtumissa asiantuntijat kertoivat alansa tärkeimpiä tärppejä ja jakoivat ajankohtaista tietoa.

– Kuopiossa järjestetään ensi vuonna Suomen Nuorkauppakamarit ry:n valtakunnallinen Viestinnän Vastaisku -konferenssi, jossa on kiinnostavaa ohjelmaa myös yrityksille, mainitsee Kankkunen.

Kuopion Nuorkauppakamari on osa maailmanlaajuista verkostoa. Nuorkauppakamaritoiminta pyörii harrastuspohjalta ja sen tavoitteena on ympäröivän yhteiskunnan kehittäminen. Järjestö on sitoutunut noudattamaan YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030 -toimintaohjelma.

– Kamaritoiminta kerää ympärilleen ihmisiä monenlaisista taustoista, jolloin asioita katsotaan monista eri näkökulmista. Tämä tekee järjestöstämme monipuolisen ja idearikkaan kumppanin myös yrityksille, kertoo Kankkunen.

Jäseneksi voivat hakea kaikki alle 40-vuotiaat henkilöt. Kuopion kamari on yksi Suomen suurimmista, ja sen jäsenistöstä löytyy niin opiskelijoita, yrittäjiä kuin johtotehtävissä työskenteleviäkin. Kankkunen itse tekee leipätyönsä sosiaali- ja terveysalalla.

– Meitä yhdistää se, että kaikilla on vilpitön halu kehittää Kuopiota, summaa Kankkunen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion Nuorkauppakamari

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä