Takaisin sivun yläreunaan

Minun Kuopioni: Salima Peippo

Teksti Oodia/Saga Iinatti | Kuvat Niko Puumalainen

Salima Peippo on Kuopio Tanssii ja Soi -yhdistyksen tuore toiminnanjohtaja.

En ole Kuopiosta kotoisin, ja oli oikeastaan sattuma, että päädyin tänne. Mieheni on espanjalainen, ja asuimme Espanjassa, mutta kuten monelle paluumuuttajalle, tuli meillekin ajankohtaiseksi muuttaa Suomeen, kun lapset alkoivat lähestyä kouluikää. Suomessa arkielämä on hyvää ja turvallista.

Kuopioon päädyimme melkein kuin arvalla heittämällä. Meillä oli muutamia eri kaupunkivaihtoehtoja mielessä, mutta mieheni toiveena oli, että muuttaisimme jonnekin, missä on kunnon talvet. Silloin pyörittelemistämme vaihtoehdoista Kuopio oli se, jossa näin koin olevan. Jollekin muutto täysin vieraaseen kaupunkiin voisi tuntua pelottavalta, mutta kiertävänä taitelijana ja artistina olin tottunut matkustamaan ympäri maailmaa. Välillä ei tiennyt, että missä päin maailmaa seuraavassa kuussa on töissä.

Kuopiossa olemme viihtyneet, ja tänne tulemme jäämään. Olen aina ajatellut, että koti on siellä missä tunnet olevasi kotona. Kuopio on täydellisen kokoinen kaupunki. Olen asunut isoissa miljoonakaupungeissa, mutta ne eivät ole tuntuneet omalta. Kuopion kokoisessa kaupungissa toimiminen on helppoa, sillä piirit ovat pienet, ja se helpottaa erilaisten yhteistöiden tekemistä. Täällä on helppo ja hyvä työskennellä. Kuopion sijainti on myös täydellinen, sillä kaupunki on sopivan kaukana muista isoista kaupungeista. Tämä tarkoittaa sitä, että Kuopiolla on täysin oma identiteetti, omat palvelut ja tapahtumat. Savolaiset ihmiset ovat mahtavia ja ehdottomasti yksi alueemme rikkauksista.

Vapaa-aikanani nautin mielelläni kulttuurista, ja etenkin esittävä taide on lähellä sydäntäni. Kuopion kulttuuritarjonta on kaupungin kokoon nähden todella runsas, joten nähtävää ja koettavaa riittää. Asumme Neulamäen alueella, joten myös Vuorilammen upeat maastot ovat tulleet tutuiksi. Etenkin kesällä käymme mielellämme perheen kanssa liikkumassa luonnossa ja paistamassa makkaraa.

Tämän kesän alku menee Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtuman parissa töitä tehden. On tapahtuman 54. juhlavuosi, mikä kertoo hyvällä tavalla savolaisesta hulluudesta. Tapahtuma päättyy sopivasti ennen juhannusta, minkä jälkeen aion ehdottomasti rentoutua. Suomen kesä on lyhyt, joten siitä täytyy pysähtyä nauttimaan. Jokavuotinen perinteeni on käydä Kuopiorockissa ja Komediafestivaalilla, joihin molempiin on jo liput hankittuina.

Jaa artikkeli

Tekijät

Saga Iinatti