Takaisin sivun yläreunaan

Lähtökohtana asiakkaiden tarpeet

Teksti Oodia/Sirpa Korhonen | Kuvat Lapinlahden koneistus | Kaupallinen yhteistyö

Kasvutarina jatkuu sukupolvenvaihdoksessakin.

Lapinlahden Koneistus tekee alihankintakoneistusta konevalmistajille ja -toimittajille.

– Meillä on investoitu todella paljon viime vuosina ja tullaan investoimaan lisää. Talo muuttuu enemmän asiantuntijatahoksi, ja pystymme vastaamaan asiakkaiden tuotekehitystarpeisiin paremmin, kertoo hallintojohtaja ja yrittäjä Mirja Litmanen.

Yrityksen arvot perustuvat jatkuvaan kehittymiseen, joka tuo etulyöntiaseman myös asiakkaille. Litmanen muistuttaa, että kehityksen rinnalla täytyy pitää myös huolta henkilöstöstä. Nyt talossa on menossa sukupolven vaihdos, jota on tehty henkisesti jo parin vuoden ajan.

– Noin vuosi sitten lyötiin asioita aikajanalle. Hiljaista tietoa on hirveästi ja sukupolvenvaihdos ylettyy kaikkeen toimintaan, kuvailee Litmanen.

Koneistajan työ vaatii jatkuvaa oppimista. Kuvassa Tuomas Litmanen antamassa koneistusvinkkejä Niko Immoselle.

 

Lapinlahti on sijainniltaan hyvien kulkuyhteyksien päässä, vitostien varrella, ja maakunnan yrityspohja on hyvin elinkelpoista.

– Vahvuus on se, että Ylä-Savossa on kovatasoinen yritysverkosto, joka toimii myös meillä kehityksen vetureina, kertoo Litmanen.

Yritys syntyi 15 vuotta sitten toisen toimijan tarpeesta koneistuksen alihankintaan. Tuolloin elettiin kasvun aikaa, mutta muutama vuosi myöhemmin finanssikriisi koetteli yrittäjäpariskuntaa. Sen jälkeen toimintaa alettiin kehittää määrätietoisesti eteenpäin.

– Rohkea ja vähän hullukin on oltava, mutta vauhtisokeus ei ole tällä alalla hyvä. Kehittyminen ja kehittäminen on aina hyvästä. Kun nousu alkaa, niin on auttamattomasti jäänyt junasta pois, jos ei pidä itseään ajan hermolla, sanoo Litmanen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Lapinlahden Koneistus Oy

Sähkötie 2, 73100 Lapinlahti
Jaa artikkeli

Tekijät

Sirpa Korhonen