Takaisin sivun yläreunaan

Liiku keveästi sähköpyörällä

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Sähkis | Kaupallinen yhteistyö

Sähköpyöräily on pop sekä maastossa että kaupungissa.

Sähköpyöräsafari on porukalle sopiva liikuntakokemus ja ulkoilma-aktiviteetti. Pyörien sähköavusteisuus helpottaa matkantekoa, joten sähköpyöräily sopii mainiosti monenkuntoisille ihmisille. Safarin aikana katsellaan maisemia ja nautitaan eväät sopivalla tulipaikalla.

– Yleensä ohjattu safari kestää noin kolme tuntia, sisältäen evästauon vaikkapa laavulla. Safarit räätälöidään aina ryhmän toiveiden mukaan, kertoo yrittäjä ja pyöräsafarien vetäjä Antti Lehtonen Sähkis.fi:stä.

Sähköpyöräsafarin voi järjestää myös omatoimisesti, mikäli porukasta löytyy innokas maastopyöräilijä. Kokemattomille pyöräilijöille ohjattu safari tuo turvallisuuden tunnetta, sillä Lehtosella on ammattitaidon lisäksi mukana myös työkaluja. Myös pidemmät retket onnistuvat, sillä pyörien akku kesää noin sata kilometriä.

 

Antti Lehtonen Sähkis.fi:stä vinkkaa, että vuokraamisen kautta mieleistä sähköpyörää voi testata ennen ostopäätöstä.

 

– Täysjousitetut pyörät ovat todella mukavia, ja kulku on tasaista myös monttuisessa maastossa. Retkiä voidaan järjestää vuoden ympäri, sillä mukaan tarvitaan ainoastaan säänmukaisen ulkoiluvarustus, kertoo Lehtonen.

Sähköpyörät ja niiden tarvikkeet saa kätevästi hankituiksi Lehtosen Kolmisopella sijaitsevasta myymälästä. Myymälä muutti juhannuksena saman kiinteistön sisäpihalle suurempiin tiloihin, joissa pyöriä voi myös kätevästi testata. Valikoiman uutuuksia ovat Haibike- ja Ghost-merkkiset pyörät.

Pyöräilyn makuun pääsee helposti myös vuokraamalla pyörän käyttöön muutamaksi tunniksi. Sähköpyörän voi vuokrata vaikkapa synttärilahjaksi, ja lähteä sitten yhdessä elämystreffeille. Parin tunnin pyörävuokra alkaa 39 eurosta ja lasten pyörissä 30 eurosta.

– Jotta pyöräily olisi koko perheen harrastus, meillä on myös lasten sähköpyöriä. Vuokraus on lisäksi helppo tapa testata pyörää ennen ostopäätöstä, vinkkaa Lehtonen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Sähkis.fi

Suvannontie 1, 70780 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä