Takaisin sivun yläreunaan

Tahkolla riittää puuhaa koko perheelle

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Kuopio-Tahko Markkinointi

Kokosimme muutamia menovinkkejä lapsille ja lapsenmielisille seurueille.

Aktiviteettipuistoon ja kiekonheittoon

Tahko Span kupeessa sijaitseva puisto tarjoaa tekemistä lapsille, nuorille ja aikuisille. Puiston ydin koostuu peli- ja leikkikenttäalueesta, jossa on muun muassa vaijeriliuku, parkouralue, katusählykenttä ja kuntoilulaitteita sekä Pumptrack-rata, jolla pääsee hurjastelemaan scooteilla, skeittilaudoilla tai rullaluistimilla. Lisäksi puiston alueella sijaitsee aloittelijaystävällinen 9-väyläinen frisbeegolf-rata. Kun kiekon heittely tulee tutuksi, löytyy myös Tahkovuoren huipulta Panorama Barin vierestä hieman haastavampi heittelyrata.

wwww.frisbeegolfradat.fi

Päiväretkelle kotieläinpihalle

Tahko Farmilla vierailija pääsee kotieläinpihalla omatoimikierroksella rapsuttelemaan ihastuttavia eläimiä. Farmilla asustaa muun muassa alpakoita ja villapossuja, kanoja, ankkoja, lampaita, vuohia, pupuja, poneja ja hevosia. Farmilta voit vuokrata soutuveneen, sähköperämoottorin, onkivälineet, polkupyöriä ja traktorimönkijän. Pihalla viihtyy vaikka koko päivän, sillä omatoimisia ja ohjattuja aktiviteetteja löytyy runsaasti.

www.tahkofarmi.fi

Kauramoottorilla eteenpäin

Tahkon alueella on useita ratsastustalleja, joissa pääsee lyhyemmille ja pidemmillekin vaellusretkille Tahkon ihastuttaviin maisemiin. Vaihtoehtoisesti koko perhe voi haastaa itsensä ratsastustunnille, jolla opetellaan lajia jokaisen ratsastajan oman taitotason mukaan. Lisäksi pienimmille heppahöperöille on tarjolla talutusratsastusta.

www.tahkofarmi.fi, www.onnenhumma.fi, www.kinahminhevostila.fi

Tutustumaan perinnepaikkoihin

Aholansaaren leiri- ja lomakeskus on yksi Tahkon tunnetuimmista retkeilykohteista, joka on noin kymmenen minuutin lautta- tai venematkan päässä Tahkolta. Saaressa voi tutustua ”Ukko-Paavon” vanhaan savupirttiin ja museoon. Toisena perinnepaikkana tunnettu Nilsiän museo tarjoaa ajan patinaa ja nähtävää vakionäyttelyn lisäksi myös vaihtuvissa esinekokoelmissaan.

www.aholansaari.fi, www.nilsiankotiseutukeskus.fi

Luonto muutaman askeleen päässä

Tuttuja ja hyväksi havaittuja ajanvietteitä Tahkolla ovat monenlaiset luontoaktiviteetit, kuten kalastus ja melonta. Maastosta ja rannoilta löytyy monia merkittyjä lapsiperheille sopivia retkeilyreittejä ja nuotiopaikkoja. Ohjelmapalveluyritykset järjestävät ohjattuja luontoretkiä lapsille. Jännittävä kokemus on myös maisemahissin kyyti Tahkonrinteiden huipulle.

www.tahkonrinteet.fi, www.tahko.com, www.tahkosafarit.fi, www.ketunpolku.fi

Polskimaan sisälle tai ulos

Olipa keli mikä tahansa vesipedot pääsevät aina polskimaan! Kesähelteillä hyviä hiekkapohjaisia uimarantoja on Tahkolla ja Nilsiässä useita. Suosituimpia ovat Tahkolahden matala ranta aivan Tahkon ytimessä sekä hieman kauempana sijaitseva Sieraniemen ranta. Kylpylän lämmittäviin poreisiin voi pulahtaa Kylpylähotelli Tahko Spassa. Allas-
alueella on neliratainen 25 metriä pitkä uima-allas, kuntoutus- ja viihdeallas, poreallas, lasten allas, vesiliukumäki, virkistävät ulkoaltaat ja Wibit-vesiseikkailurata, jossa voi kiipeillä, liukua ja vaikkapa kisailla kavereiden kanssa.

www.tahkospa.fi, www.kuopio.fi

Sisäpelejä ja leikkejä

SuperCorner Tahko -sisäaktiviteettipuisto tarjoaa hauskaa koko perheelle. Puistossa on tarjolla kaikkia erilaisia huveja ja pelejä säästä riippumatta. Tahko Span monitoimiareenalla pääsee varauksesta pelaamaan salibandya, lentopalloa, koripalloa, pöytätennistä ja sulkapalloa. Kylpylän yhteydessä on myös kuusiratainen keilahallikokonaisuus, jossa voi pitää hauskaa sekä perinteisen keilailun että hohtokeilailun hengessä.

www.superpark.fi, www.tahkospa.fi

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä