Takaisin sivun yläreunaan

Luontoa ja virtaa Leppävirralla

Teksti Oodia/Sirpa Korhonen | Kuvat Leppävirran kunta | Kaupallinen yhteistyö

Vahva teollisuus ja vihreät arvot tuovat vetovoimaa Leppävirralle.

Hiilijalanjälki on mittari, jota arvotetaan sekä yritysten, että kuntien toiminnassa. Leppävirta on yksi Suomen hiilijalanjälkensä hyvittävistä kunnista, ja hyvitystä jää jopa muiden tarpeisiin.

– Leppävirta on vihreä ja edistyksellinen kunta, hehkuttaa elinkeinoasiamies Antti Tulila.

Tulila nostaa esiin erityisesti kunnan hyvän tonttitarjonnan, josta löytyy runsaasti vaihtoehtoja myös järvinäköalalla. Viitostien ja Saimaan syväväylän varrella sijaitseva Leppävirta onkin tunnettu erityisesti vesistöistään. Kunnassa yhdistyvät sekä maaseudun että kaupungin edut.

Monipuolinen yrityskanta ja sitä kautta työpaikkatarjonta ovat kunnan vetovoimatekijöitä. Erityisesti teknologia- ja metalliteollisuus kukoistaa vahvana.

– Meillä toimivat muun muassa pohjoismaisittain ja globaalistikin ajatellen johtavat geolämpötoimijat, Gebwell ja Högfors GST. Lisäksi meillä on elinkaarimallilla toimivia rakentajia, kuten Parmaco, kertoo Tulila.

Leppävirralta löytyy myös Itä-Suomen suurin ja modernein jätteenpolttolaitos sekä tuulipuisto. Menossa on Kehitysyhtiö SavoGrow Oy:n hallinnoima Biokaasulla liikkeelle -hanke.

Melkein 10 tuhannen asukkaan kunnan asukasmäärä lähes tuplaantuu kesäkaudella, sillä runsasjärvinen kunta houkuttelee pitäjään kesämökkeilijöitä. Myös Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan kuntalaiset ja kesäasukkaat ovat tyytyväisiä.

– Tilastokeskus teki tutkimuksen kuntalaisten ja kesäasukkaiden tyytyväisyydestä. Molemmissa oltiin yli verrokkikuntien, Tulila hehkuttaa.

Leppävirran kunnanjohtaja Matti Raatikainen korostaa kunnan ainutlaatuisen luonnon ja laajojen vesialueiden kauneutta.

– Meiltä löytyy yksi Pohjois-Savon seitsemästä ihmeestä, Orinoro, joka on ainutlaatuinen paikka. Sinne on tehty pitkospuita ja tulipaikkoja. Jos haluaa aktiivisempaa ohjelmaa, niin keskustassa on Vesileppis, jonka ympäristö tarjoaa kompaktilla alueella monipuoliset liikkumismahdollisuudet.

– Leppävirta on pirteä ja kehityshaluinen ja -hakuinen kunta. Lisäksi sijainti tarjoaa hyviä asumisen ja työllistymisen mahdollisuuksia, kunnanjohtaja ynnää.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Leppävirran kunta

Savonkatu 39, 79100 Leppävirta
Jaa artikkeli

Tekijät

Sirpa Korhonen