Takaisin sivun yläreunaan

Värikkäät kevätrullat hurmaavat

Teksti Oodia/Mirka Happonen | Kuvat Shutterstock

Riisipaperiin käärittävään herkkuun on helppo valita ja yhdistellä raaka-aineita oman maun mukaan.

Tuoreet kevätrullat ovat perinteisiä vietnamilaisia herkkuja, jotka on yleensä täytetty tuoreilla kasviksilla, katkaravuilla tai lihalla, yrteillä ja riisinuudelilla. Rullien teko on yksinkertaista, mutta myös mukavaa yhdessä tekemistä esimerkiksi perheen kanssa. Raikas ruoka sopii hyvin kevääseen.

Rullat sopivat myös mainiosti illanistujaisruuaksi, sillä täytteitä on helppo varioida erilaiset ruokavaliot huomioiden. Riisipaperi on luonnostaan gluteenitonta, ja esimerkiksi vegaanisia rullista saa valitsemalla proteiiniksi vaikkapa marinoidun tofun, tai tekemällä rullista täysin kasvispainotteisia. Mukaan voi myös lisätä chiliä, jos kaipaa potkua! Ruokaisia rullista saa lisäämällä täytteeksi vermiselliä eli ohuita riisinuudeleita. Yrteiksi kannattaa valita aasialaisruokaan sopivaa tuoretta korianteria ja minttua.

Valmistaminen kannattaa aloittaa kasvisten pilkkomisella ja esimerkiksi liha, tai katkarapujen valmistamisella. Dipin voi valmistaa etukäteen, jolloin se myös ehtii levähtämään jääkaapissa ennen tarjoilua. Kasaaminen aloitetaan liottamalla riisipaperia lämpimässä vedessä, minkä jälkeen täytteet kasataan paperille ja rullaillaan varovasti. Täydellisen rullan aikaan saaminen saattaa vaatia harjoittelua.

Vietnamilaiset kevätrullat

6 kpl | alle 30 min | resepti k-ruoka.fi

½ ps (à 180 g) Pirkka isoja katkarapuja (pakaste)
100 g riisinuudeleita
1(90 g) porkkana
1/2(85 g) kurkkua
1 pieni Pirkka syöntikypsä avokado
½ ruukkua tuoretta korianteria
½ ruukkua tuoretta minttua
erilaisia salaatteja
ituja

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Laita riisinuudelit isoon kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että nuudelit peittyvät. Jätä pehmenemään 3-4 minuutiksi ja valuta siivilässä.

Kuori porkkana. Leikkaa porkkana ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha. Hienonna yrtit ja suikaloi salaatit halutessasi.

Kuumenna vettä paistokasarissa tai paistinpannulla. Veden tulee olla sopivan lämmintä, jotta voit koskea siihen käsin. Älä kuumenna vettä liikaa.

Pane yksi riisipaperiarkki veteen pehmenemään. Nosta pehmennyt riisipaperi varovasti leikkuulaudalle. Täytä haluamillasi täytteillä siten, että reunoille jää tyhjää. Käännä reunat täytteiden päälle ja kieritä rulla tiiviiksi paketiksi. Valmista loput rullat samoin. Tarjoa raikkaat kesärullat erilaisten dippien kanssa tuoreina.

Maapähkinäkastike
resepti avokadoa ja sitruunaa -blogi

3 rkl sokeritonta määpähkinävoita
1 tl soijakastiketta
2 tl sitruunanmehua
2 tl hunajaa
1 tl tuoretta inkivääriä
2 rkl vettä
Hienonna inkivääri ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Jaa artikkeli

Tekijät

Mirka Happonen