Takaisin sivun yläreunaan

Matkailukeskus Rauhalahti kutsuu paikalliset kesäpäivän viettoon

Teksti Oodia/Roosa Palokangas | Kuvat Oodia/Roosa Palokangas, Rauhalahti markkinointi | Kaupallinen yhteistyö

Kaupungin kupeesta löytyy kesäkeidas, jonka aktiviteettitarjonta on pullollaan tekemistä.

Staycation on monien huulilla pyörivä termi, jolla tarkoitetaan matkailua kodin lähellä. Omassa kotikaupungissa tai naapuripitäjässä voi olla mainio kesäpäivän viettoon tai pidempiaikaiseen kodinomaiseen majoittumiseen soveltuva matkailukeskus.

Rauhalahden matkailukeskus on kuopiolaisten oma kesäkeidas, joka kutsuu puhtaan luonnon ääreen. Matkailukeskukseen saapuu lomalaisia läheltä ja kaukaa syömään hyvin ja nauttimaan vapaapäivistä mukavan tekemisen parissa. Koko perheen kohteessa pääsee muun muassa vierailemaan kotieläinpuistossa, katsomaan kesäteatteria, uimaan lapsiystävällisellä rannalla, pelaamaan biitsiä, vuokraamaan kanootin ja kokeilemaan SUP-lautailua.

Välinevuokraamosta voi vuokrata muun muassa kanootteja, kajakkeja, SUP-lautoja ja fatbikeja.

 

– Matkailukeskukseen pääsee näppärästi bussilla tai polkaisee kaupungilta vain 15 minuutissa. Eikä tarvitse omistaa omaa pyörää, koska kaupunkipyörät soveltuvat kulkupeliksi loistavasti, vinkkaa myyntisihteeri Annika Taskinen.

Mikäli haluaa nauttia samalla reissulla Kallaveden upeista maisemista, voi alueelle saapua näppärästi myös veneellä. Rannalta nousee hetkessä kesäkauppaan hakemaan jäätelöt ja muut retkieväät. Aktiivisen päivän päätteeksi maistuu terassilla nautittu hampurilainen ja kylmä juotava.

Matkailukeskus majoittaa kotoisissa olosuhteissa työmatkalaisia ja vesivahinkoa evakkoon lähteneitä perheitä, mutta myös seikkailuhenkisiä telttailijoita ja juhlatunnelmaa hakevia hääseurueita.

– Moni haaveilee telttailusta lasten kanssa ja miettii mistä sen voisi aloittaa. Rauhalahden telttailualue on ensikertalaisille mainio paikka, sillä teltalle löytyy helposti tasainen nurmipaikka, alueella on vessat ja illallisen lämmittää vaivatta tulentekopaikoilla, kannustaa matkailukeskuksen vastaanoton vastaava Jenna Julkunen.

Polttareita, sukutapaamisia ja yritysten virkistyspäiviä taas voi viettää mainiosti lomahuviloissa ja -mökeissä. Pimenevän kesäillan kruunaa saunan ja poreammeen vuokraaminen yksityiskäyttöön. Lomahuvilat ja -mökit majoittavat erikokoisia seurueita, jotka haluavat nauttia täydestä varustuksesta ja rauhallisesta miljööstä.

Ympärivuotiset lomahuvilat soveltuvat myös pidempiaikaiseen asumiseen, sillä niissä on täysin varusteltu keittiö, sauna ja pyykkikone.

 

– Eikä tarvitse pelätä, että tulee mökkihöperöksi, koska täältä pääsee hetkessä käymään kaupungin melskeessä, naurahtaa Taskinen.

Matkailukeskuksessa voi viettää aikaa ympäri vuoden, sillä talvikäyttöön valmistuneet saunalliset lomamökit ja uudet sähköistetyt caravanpaikat ovat varattavissa myös kesäsesongin ulkopuolella.

Facebook: @visitrauhalahti
Instagram: @rauhalahtiholidaycentre

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Matkailukeskus Rauhalahti

Rauhankatu 3, 70780 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Roosa Kosunen