Takaisin sivun yläreunaan

Lämpöä luonnonsävyillä

Teksti Oodia/Saga Iinatti | Kuvat Salla Klemettilä ja Sami Kontto | Kaupallinen yhteistyö

Sisustuksessa puhuttelevat puun moninaiset sävyt ja lämmin harmonia.

Suomalaiset ovat vuosia luottaneet vaaleisiin harmonisiin sävyihin ja puuhun sisustusmateriaalina. Tänä vuonna trendeissä näkyvät edelleen vaaleat sävyt, mutta nyt poistutaan kylmän harmaan sävyistä ja valinnoissa panostetaan lämpimämpiin väreihin. Lämpimyyttä nähdään sekä erilaisissa pinnoissa että kankaissa.

– Luonnonmateriaalit ja vaaleat puun sävyt ovat olleet suosiossa pitkään, mutta nyt väriskaala on laajempi, aina vaaleasta saarnista tummaan pähkinään. Tänä vuonna kaikki puun sävyt ovat sallittuja, ja esimerkiksi punertava kirsikka on tulossa takaisin muotiin päivitettynä versiona, kertoo Emilia Kareninan yrittäjä ja sisustussuunnittelija Emilia Åman.

Pinnoissa kaunis marmori jatkaa edelleen suosiotaan, vaikka sen suurin piikki onkin hiipumassa. Nyt marmorikuvio nähdään hentojen harmaiden ”raitojen tai juovien” sijaan voimakkaampina liekkimäisinä kuvioina. Marmoriin yhdistyvät kauniisti erilaiset metallisävyt, joihin valitaan viime vuosien suosikin kullan lisäksi myös kuparia ja muita metallinsävyjä. Metallisävyt näkyvät myös muissa sisustustuotteissa, kuten jalkalamppujen varsissa sekä ovien nupeissa.

Irtokalusteissa pyöreä muoto on edelleen nosteessa, ja sitä nähdäänkin esimerkiksi nojatuoleissa, sohvapöydissä, peileissä ja käsinojissa. Yksi vahva paluun tekevä trendi ovat peiliovet, eli niin kutsutut kehysovet, jotka ovat saaneet inspiraatiota Yhdysvalloista.

– Peiliovia nähdään yhdistettyinä moderniin välitilalaatoitukseen. Tähän ovimalliin sopivat hyvin erilaiset vetimet, esimerkiksi pienet pyöreät nupit tai lankavetimet, avaa Åman.

Kotimaiset tuotteet koetaan edelleen luotettaviksi ja kestäviksi valinnoiksi. Suomalainen design on selkeää, mutta myös trendikästä.

– Ajan hermolla pysyvän kannattaa ehdottomasti tutustua Finarten mattoihin, jotka ovat väri- ja muotokieleltään erittäin puhuttelevia. Ne ovat selkeästi rohkean ja trendikkään sisustajan valinta. Myös Hakolan tuotteet ovat upeita, ja heidän valikoimastaan nostaisin esiin Joanna Laajiston suunnitteleman Bobo-tuolin, joka henkii todellakin tätä aikaa ja sopii maanläheiseen sisustukseen, vinkkaa Åman.

Vinkit tämän hetken sisustustrendeistä antoi sisustussuunnittelija Emilia Åman, jonka yritys kantaa nimeä Emilia Karenina. Åmanilla on vuosien kokemus suunnittelualalta, ja hän on erikoistunut uudiskohteisiin sekä yksityisasiakkaisiin.

 

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Emilia Karenina

Minna Canthin katu 34, 70100 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Saga Iinatti