Takaisin sivun yläreunaan

Minun Tahkoni: Jukka Laaksonen

Teksti Oodia/Saga Iinatti | Kuvat Houman Auriell

Jukka Laaksonen on imitaattori, koomikko ja juontaja.

Vahva suhteeni Tahkoon alkaa jo 70–80-luvuilta, jolloin säilytimme yhdessä ystäväni kanssa helsinkiläisen miehen asuntovaunua Tahkolla. Se oli halvin mahdollinen tapa yöpyä siellä. Asuntovaunu kuskattiin kesäksi Tahkolle ja syksyllä takaisin Helsinkiin. Sittemmin siirryin mökkiläiseksi Tahkolle, joka on nykyään toinen kotini.

Nykyään Tahkolla tulee vietettyä aikaa vähän vaihtelevasti. Minulla on jonkin verran työkeikkoja Tahkolla, kuten Business Slalom ja pikkujoulut, joten töiden määräkin vaikuttaa siihen, kuinka paljon aikaa pääsee mökillä viettämään. Jos minulla sattuu olemaan keikka lähellä Tahkoa, niin hurautan ehdottomasti yöpymään mökille. Hyvällä tuurilla kesällä Tahkolla tulee vietettyä aikaa neljästä viiteen viikkoon.

Tahkolla parasta on se, että saa vain olla ja nauttia. Kunnon löylyistä saunassa, vilvoittelusta omassa rannassa, golfista ystävien kesken ja vauhdikkaista padelotteluista – näitä asioita ja muistoja miettii sitten syksyllä. Myös veneily kuuluu olennaisena osana kesään. Joka kesä pitää käydä veneellä Juankoskella, se on vaan se juttu. Meille on myös muodostunut perinteeksi lähteä Tahkolta veneillä päiväretkelle Saanaan. Mukana saattaa olla viidestä kymmeneen venettä, eli ihan kunnon seurue.

Parhaita puolia Tahkossa on se, että kaikki tarvittava aina aktiviteeteista ravintolapalveluihin on lähellä. Pienellä kävelyllä pääsee halutessaan pelipaikoille. Toivoisin, että tulevaisuudessa Tahkon palveluita kehitettäisiin palvelemaan entistä paremmin myös sesonkien ulkopuolella.

Tahkolla on kiva, välitön ja rento fiilis. On mukava tavata sekä lomailevia etelän tuttuja kuin paikallisia kavereita. Tahkolla on lupa vaihtaa vapaalle.

Jaa artikkeli

Tekijät

Saga Iinatti