Takaisin sivun yläreunaan

Polkemalla kohti tavoitteita

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Essi Huttunen | Kaupallinen yhteistyö

Veren alkaessa kiertää rivakammin tuloksia syntyy myös kehon hankalammille alueille.

Kun neljäkymmentä kilahti mittariin ja pahimmat ruuhkavuodet oli ohitettu, alkoi Merja Hartikainen miettiä, että nyt voisi olla hyvä hetki jollekin uudelle. Yli 20 vuotta hoitoalalla tuntui nähdyltä, joten hän hakeutui personal trainerin opintoihin.

– Tein muutaman vuoden rinnakkain hoitoalan ja PT:n töitä. Sain sitä kautta kokemusta hyvinvointialasta ja yrittäjyydestä. Viime tammikuussa otin vielä isomman askeleen ja lähdin Hypoxin yrittäjäksi, kertoo Hypoxi Kuopion uutena yrittäjänä ja personal trainerina toimiva Hartikainen.

Kuopion salilla on neljä laitetta. Merja Hartikainen esittelee alipaineistetun vaakapyörän käyttöä.

 

Hypoxi on Itävallasta lähtöisin oleva laihdutus- ja rasvanpolttomenetelmä, joka on kehitetty erityisesti ongelma-alueiden hoitoon. Pelkällä liikunnalla on hankalaa saada täsmäiskulla vatsan, pepun tai takareisien rasvaa ja selluliittia liikkeelle.

– Hoitojen kulmakivinä toimivat kevyt liikunta, vaihteleva ilmanpaine sekä ruokavalio. Liikunnan ja ali- tai ylipaineen avulla veri saadaan kiertämään ongelma-alueilla paremmin, ja se auttaa rasvan tehokkaampaa palamista, kertoo Hartikainen.

Treeniä tehdään vähintään kuukauden mittaisilla intensiivijaksoilla, kolmena päivänä viikossa. Aluksi esilämmitellään HDC-laitteessa puolisen tuntia, minkä jälkeen siirrytään polkemaan vaaka- tai pystypyörää toiseksi mokomaksi.

– Pyörät myös sopivat monenlaiselle liikkujalle, joten niitä käytetään myös paljon palautumisessa tai muun muassa polvinivelen leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa. Ensimmäinen konsultaatiokerta on maksuton, joten kannattaa tulla testaamaan laitteita. Samalla pohdimme jokaiselle sopivaa vaihtoehtoa, vinkkaa Hartikainen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Hypoxi Kuopio

Haapaniemenkatu 34, 70100 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Essi Huttunen