Takaisin sivun yläreunaan

Street foodin salaisuudet

Teksti Oodia/Roosa Palokangas | Kuvat Shutterstock

Helppous ja kätevyys ovat tehneet street foodista eli urbaanista katuruoasta menestyksen. Lähitilojen antimet yhdistävät maailman maut paikallisiin tuotteisiin.

Helposti menossa mukana

Street food -makunautintoja on helppoa napata mukaan ja sovittaa päivän askareisiin. Take away -annoksena saatavat burgerit, hotdogit tai tortillat voi esimerkiksi nautiskella puistossa tai matkalla paikasta toiseen.

Monimuotoinen kirjo

Ihmiset janoavat uusia makuelämyksiä, ja niitä katuruokavalikoimassa totisesti riittää! Vihikset ja kasvisvartaat maistuvat vegaaneille, ja smash burgereista nauttivat taas liharuuan ystävät. Vanhojen perinteiden tunnelmaan pääsee valitsemalla katukeittiöstä lihapiirakan tai lörtsyn.

Lähituottajien raaka-aineet

Street food -kulttuurissa suositaan yhä enemmän kotimaisia raaka-aineita, jotka ovat useimmiten ympäristöystävällisemmin tuotettuja. Burgerivalmistajat ostavat lihansa lähituottajilta, ja kotimaisia kasviksia hyödynnetään ateriassa kuin ateriassa.

Fiilispohjaisuus

Take away -annosten edulliset hinnat mahdollistavat usein erilaisten katuruokaelämysten kokeilun. Välillä maistuu amerikkalainen hodari ja toisinaan on taas mukavaa päästä maistelemaan meksikolaista makumaailmaa.

Jaa artikkeli