Takaisin sivun yläreunaan

Minun Tahkoni: Pekka Vihma

Teksti Oodia/Marlene Saunoukian | Kuvat Sam Jamsen

Pekka Vihma on Tahkon alueen matkailun keskusvaraamon TAHKOcom Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja strategi, konseptoija ja hallitusammattilainen.

Tahko on ollut osa elämääni pikkupojasta saakka, vaikka olenkin Hämeenlinnasta kotoisin. Isäni oli innokas laskettelija, ja retkemme laskettelun parissa suuntautuivat 1960-luvun puolivälistä alkaen harvoihin kohteisiin, kun keskuksia ei ollut kovin paljon. Tahko tuntui silloin tosi kaukana olevalta paikalta. Muistan, että Nipasenkin rinteissä tuli silloin käytyä.

Seuraavaksi päätin 16-vuotiaana, että minusta tulee hiihdonopettaja. Niin minusta tulikin, ja olin monta vuotta kouluttamassa uusia hiihdonopettajia Vuokatin Urheiluopistolla. Armeijan jälkeen pääsin ensimmäiseen varsinaiseen työpaikkaan hiihtokeskuksen vetäjäksi Messilään. Seuraava työpaikkani oli hiihtokeskustoiminnan jälkeen Suomen Hiihtokeskusyhdistys, jonka toimitusjohtaja olin. Työni puolesta kävin usein myös Tahkolla. 2000-luvulla olen ollut Tahko Spa -yhtiössä osakkaana nelisen vuotta ja toimitusjohtajana muutamat vuodet. Nyt sitten on menossa taas uusi tuleminen. Mun Tahko on ollut olemassa vähän niin kuin aina ja erilaisissa rooleissa.

Tällä hetkellä olen TAHKOcomin hallituksen puheenjohtaja. Yhtiössä on nyt uudet omistajat kaksi vuotta sitten tapahtuneen yrityskaupan jälkeen. Olen ollut Tahkolla sen jälkeen noin viikon kuukaudessa sparraamassa sitä, että paikka kehittyy oikeaan suuntaan ja että kehitysaskeleet ovat mahdollisimman ripeitä.

Tahko on monelle rakas paikka, missä otetaan iisisti ja missä pelataan ja harrastetaan erilaisilla härveleillä tai ilman. Itsekin harrastan siellä golfia ja retkeilyä ja veneilyä. Minulle Tahko on kaksijakoinen paikka, kun siitä on tullut työ. Itseäni vähän ärsyttää se, etten oikein osaa relata siellä.

Tahkossa on kerta kaikkiaan monipuolinen lähireitistö. Isossa kuvassa on iso työ saada koko alueen reitistö parempaan kuntoon, mutta siihen toivon mukaan on lähdössä aikamoinen kehityshanke. Vedän lisäksi SmartTahko-projektia, jossa kehitämme kuudessa eri tiimissä erilaisia ylihuomisen palveluita ja teknologioita. Unelmissamme siintävät esimerkiksi miehittämättömät pikkubussit, joiden kyytiin voi hypätä, avaimettomuus, langattomuus ja keittiörobotiikka.

Tahko on mulle matkailun kehittämisen ja yhteistyön foorumi. Riemuitsen siellä valtavasti askelista, joita on yhdessä saatu aikaiseksi. Koen, että tahkolaiset ovat uudistuksien siivittäminä ja mahtavien investointien jälkeen ylpeitä Tahkosta ja sen kehittymisestä.

Jaa artikkeli

Tekijät

Marlene Sanoukian