Takaisin sivun yläreunaan

Pysy terveenä syksylläkin

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Sinkki ja C-vitamiini auttavat flunssaista.

Jokainen on flunssassa joskus. Omasta vastustuskyvystään voi pitää huolta liikkumalla sekä syömällä ja nukkumalla hyvin. Jos olo on jo flunssainen, niin sinkistä ja C-vitamiinista voi olla apua.

– Tutkimuksissa on saatu näyttöä siitä, että sekä C-vitamiini että sinkkiasetaatti lyhentävät flunssan kestoa. Molempia kannattaa ottaa pikaisesti ensimmäisten oireiden ilmentyessä, vinkkaa apteekkari Jaana Hannula Satama apteekista.

Kaikista tuotteista on apteekissa useita vaihtoehtoja. Juttelemalla farmaseutin kanssa löytyvät jokaiseen tarpeeseen ja jokaiselle ihmiselle sopivat tuotteet. Esimerkiksi sinkkiä on saatavilla sekä suihkeena että imeskelytablettina – ja monessa eri maussa.

– Erityisen tärkeää on, että flunssaoireisena pysyttelee kotona sekä välttää turhia kontakteja. Ja malttaa levätä ja juoda riittävästi, muistuttaa Hannula.

Apteekkari Jaana Hannula (toinen vasemmalta), proviisori Henna Rusanen (edessä) sekä muu henkilökunta auttavat ammattitaidolla ja ystävällisellä palvelulla. (Osa henkilökunnasta puuttuu kuvasta.)

Hannula vinkkaa, että he toimittavat kaupunkialueella lääkkeet ja vitamiinit myös kotiovelle. Tilaus tehdään puhelimitse, jolloin farmaseutti tunnistaa asiakkaan ja tarkastaa tuotteet. Jos resepti on ajan tasalla ja tuotetta on varastossa, sen saa kotiin saman päivän aikana. Tilaustuotteet toimitetaan pääsääntöisesti seuraavana päivänä.

– Palvelu on ollut todella hyvä riskiryhmäläisille ja muille, jotka eivät muutoin pääse asioimaan apteekissa, kertoo Hannula.

Toimitusmaksu on viisi euroa kaupunkialueella ja 10 euroa yli viiden kilometrin matkoilla. Puhelimitse ei voi tilata vahvoja unilääkkeitä tai muita lain ulosrajaamia tuotteita.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Satama apteekki

Maaherrankatu 23, 70100 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen