Takaisin sivun yläreunaan

Vinkit talvipyöräilyyn

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Aina on hyvä sää pyöräillä, kunhan alla on keliin sopivat renkaat ja päällä tarpeeksi vaatetta.

Kuopiossa on runsaasti loistavia pyöräilypolkuja ja -reittejä, jotka ovat käytössä myös talvisin. Pyöräilymaastot ja -polut tasoittuvat lumentulon myötä, sillä ne tamppautuvat kävelijöiden ja koiran ulkoiluttajien jaloissa kiinteiksi. Pururatojakin voi hyödyntää siihen saakka, kunnes niistä tehdään hiihtolatuja.

– Kiinteäksi painautuneilla poluilla on tukevaa ja turvallista kulkea. Lisäksi metsäpoluilla on suojaisaa, joten siellä on vaikkapa rantareittejä lämpimämpää, kertoo yrittäjä Antti Lehtonen Sähkis.fi:stä.

Lehtonen kehottaa pukemaan tarpeeksi päälle, eli varautumaan vähintään lämpimillä kengillä ja hanskoilla sekä kasvojen suojaamisella. Sähköpyörää ei pieni lumi haittaa, joten sillä on talvisinkin kevyt ajaa. Jos yllä on vielä tuulen pitävä vaatetus, voi pyörällä rullailla hikoilematta vaikkapa suoraan kokoushuoneeseen.

– Talvisin fatbike tai plussakoon rengas on hyvä valinta. Pimeään aikaan heijastimet ja valot ovat tärkeät. Valo saattaa unohtua helposti, mutta onneksi sähköpyöriin saa myös integroituja valoja, vinkkaa Lehtonen.

Sähkis.fi-yrittäjä Antti Lehtonen vetää myös ohjattuja sähköpyöräsafareita.

Sähköpyöräily on kasvanut isoksi trendiksi, ja varsinkin Kuopion mäkisillä teillä sähköavusteisuus helpottaa kulkemista. Akut kestävät talviset olot hyvin, kunhan akun ottaa aina ulkoilun jälkeen lämpimään ja lataa vasta, kun akku on lämmennyt.

Pyöräilyn makuun pääsee helposti myös vuokraamalla sähköpyörän käyttöön muutamaksi tunniksi. Sähköpyörän voi vuokrata vaikkapa synttärilahjaksi, ja lähteä sitten yhdessä elämystreffeille. Parin tunnin pyörävuokra alkaa 39 eurosta ja lasten pyörissä 30 eurosta. Pyöriin ja lisävarusteisiin pääsee tutustumaan Lehtosen Kolmisopella sijaitsevassa myymälässä.

– Jotta pyöräily olisi koko perheen harrastus, meillä on myös lasten sähköpyöriä. Vuokraus on myös helppo tapa testata pyörää ennen ostopäätöstä, vinkkaa Lehtonen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Sähkis.fi

Suvannontie 1, 70780 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen