Takaisin sivun yläreunaan

Puijon torni täyttää 60 vuotta

Teksti Oodia/Saga Iinatti | Kuvat Puijo Peak | Kaupallinen yhteistyö

Täysin uudistettu matkailualue tarjoaa monipuolista toimintaa ja aktiviteetteja ympärivuotisesti.

Kuopion maamerkki Puijon torni täyttää tänä kesänä juhlalliset 60 vuotta. Kesällä päästään nauttimaan myös täysin uudistetusta Puijon matkailualueesta.

– Alueen saavutettavuuteen, esteettömyyteen ja viihtyvyyteen on panostettu. Sekä sisällä Puijon tornin ja Majan liikehuoneistoissa että ulkona matkailualueella päästään nauttimaan uudesta Puijon alueesta kattavine palveluineen, kertoo Puijo Peakin toimitusjohtaja Pekka Niemelä.

Tänä vuonna käyntiin pyörähtänyt tuolihissi tekee Puijon alueesta entistä saavutettavamman kohteen. Tuolihissin ala-asemalle voi tulla kävellen, pyörällä, bussilla tai autolla ja hypätä siellä tuolihissin kyytiin nauttimaan upeista maisemista. Siirtymä ylös Puijon lakialueelle on parhaimmillaan hieno elämys ja hengähdystauko arjesta luonnon syleilyssä. Tuolihissi on avoinna maksuttomasti 16.6. ja 12.8. välisenä aikana klo 11–16.

Kesäpäivänä voi pyöräillä Vilkku-fillarilla tuolihissille, josta noustaan tuolihissillä tornin juurelle ja lopuksi hissillä huipulle, jonka näköalatasanne tarjoaa täydellisen kuvauspaikan yli 200 metriä Kallaveden pinnan yläpuolella.

Esteettömyyttä on ajateltu Puijon aluetta kehitettäessä laajalti, ja sekä Tornille että Majalle on esteetön pääsy. Alueen esteettömät luontoreitit taas tarjoavat luontokosketuksen kaikille. Puijon tornia kiertää 300 metriä pitkä esteetön luontoreitti, jonka varrella voi pysähtyä ja nauttia metsän tunnelmasta. Puijon Majan ympäri kiertää 200 metriä pitkä täysin esteetön kansipolku, ja kierroksen päätteeksi voi istahtaa Majan terassille nauttimaan lounasta tai virvokkeita.

– Puijolla on kaksi laavua, joista toinen on täysin uusi 400 metrin päässä Puijon tornilta sijaitseva Ylä-Antikkalan laavu ja toinen hieman kauempana sijaitseva Puijonnokan laavu. Meiltä voi halutessaan vuokrata alleen eFatbike-pyörän, jolla matka taittuu mukavasti alueen maastopyörä- ja ulkoilureiteillä, vinkkaa Niemelä.

Puijolta voi myös vuokrata eFatbike-pyöriä.

 

Puijolla on erilaisia reittimahdollisuuksia kaikentasoisille ulkoilijoille. Digitaalisia luontoelämyksiä tarjoavat erilaiset AR-kierrokset. Lapsille on Metsäsatukierros ja koko perheelle on esteetöntä kansipolkua kiertävä Suomen eläimet -kierros. Majan vaihtuvateemaisella kansipolulla on uutuutena yhteistyössä Savonian kanssa syntynyt vastuullisuuspolku. Aikuisille löytyy pidempi Kalevala Awakening -jännityskierros. Koko perheelle sopii myös virtuaalilaseilla toteutettava mäkihyppy Puijon suurmäessä.

Puijon tornin kiertävällä kansipolulla on Suomen eläimet -kierros jossa pääsee tutustumaan kotimaamme eläimiin.

 

Nälissään ei alueella tarvitse olla, sillä Puijon tornin huipulla palvelevat Tornikahvila ja Torniravintola sekä tornin juurella Puijon Majan monipuoliset kahvila- ja ravintolapalvelut. Tornin pyörivässä ravintolassa tarjotaan Kallaveden maisemissa lähiruokaa savolaisten tuottajien tiloilta. Laella on kesäisin myös Kuopion korkeimmalla paikalla sijaitseva jäätelökioski.

Puijon Torniravintolasta on hienot näkymät Kallavedelle ja kaupungin yli.


Perheen pienimmät
pääsevät nauttimaan lastenmaailman aktiviteeteista, kuten keppariradasta ja trampoliineista. Puijon laella on myös monipuolinen 18-väyläinen frisbeegolfrata, jonka kiertämiseen on mahdollista vuokrata frisbeegolfkiekkoja. Pysyvien aktiviteettien lisäksi alueella on koko perheelle suunnattuja tapahtumia ympäri vuoden. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin aikaan, 16.6.2023, italialainen tanssiryhmä esiintyy Puijon tornin varren ympärillä korkeuksissa. Ajankohtaista tietoa Puijon kaikista palveluista sekä tapahtumista saa Puijo Peakin nettisivuilta ja sosiaalisen median kanavista.

Omalla autolla Puijolle saapuville vinkiksi, että tuolihissin ala-aseman välittömässä läheisyydessä on paikoitustilaa. Tuolihissillä voi nousta sekä matkailualueelle että laelle ulkoilemaan. Puijon tornin ja Majan asiakkaille suunnattuina ovat tornin vieressä oleva pihaparkki ja yläparkki. Lisäksi Puijolle ulkoilemaan tuleville on parkkitilaa Konttilaan johtavan tien varrella frisbeegolfkentän ja uuden Ylä-Antikkalan laavun parkkipaikoilla.

– Puijo on Kuopion maamerkki, ja alueen kehittäminen luontoa arvostaen on meille sydämen asia. Uudistunut matkailualue laadukkaine palveluineen on tärkeä niin kuopiolaisille kuin täällä vieraileville kotimaisille sekä kansainvälisille matkailijoille. On hienoa aloittaa kesä 2023 täysin uusitulla Puijon matkailualueella, summaa Niemelä.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Puijo Peak – Nature Activity Park

Puijontie 135, 70300 Kuopio
info@puijopeak.fi, sales@puijopeak.fi
www.puijopeak.fi

Jaa artikkeli

Tekijät

Saga Iinatti