Takaisin sivun yläreunaan

Puurakentamisen loistoa Kallaveden rannalla

Teksti Oodia/Saga Iinatti | Kuvat Oodia/saga Iinatti, havainnekuva: Lundén Architecture Company | Kaupallinen yhteistyö

Kuopiossa käynnistyvät keväällä täysin uudenlaisen majoituselämyksen rakennustyöt.

Yksi Kuopion kehittyvistä alueista on Siikarannan – tutummin Bellanrannan – alue, joka tarjoaa elämyksiä ja viihdettä kävijöilleen ympäri vuoden. Nyt alueen palvelutarjonta täydentyy kauan toivotulla, korkeatasoisella majoituksella. Aivan Kallaveden rantaan rakentuu yhteensä 19 puurakenteista rantasviittiä, jotka tulevat tarjoamaan täysin uudenlaisen majoituselämyksen, Bella Lake Resort -nimeä kantavan majoitus- ja virkistysalueen, jonka yhteyteen tulee myös taidepuisto.

– Kallaveden rannalla oleva luonnonkaunis paikka tarjoaa loistavat puitteet ainutlaatuisen matkailukohteen rakentamiselle, avaa idean isä ja alueen pitkäaikainen kehittäjä Raimo Sonninen.

Tatu Naamanka, Raimo Sonninen ja Jarkko Mattila ovat luomassa Kuopioon uudenlaista elämysmajoituskohdetta.

 

Rantasviitit rakennetaan paritalomaisesti, ja jokaisessa huoneistossa on makuuhuoneen ja keittiösyvennyksen lisäksi tilaa myös työskentelylle. Kaksi rinnakkaista sviittiä on mahdollista yhdistää toisiinsa majoittujien tarpeiden mukaan. Sviittien pääurakoitsijana toimii paikallinen rakennusliike RP-Karmi Oy.

– On hienoa olla mukana tällaisessa yhteistyöprojektissa, jossa luodaan täysin uniikkia kohdetta, kertoo RP-Karmi Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Mattila.

RP-Karmi on puurakentamisen osaaja, jolla on myös omaa elementtituotantoa. Rantasviittien puuelementit työstetäänkin yrityksen elementtitehtaalla Toivalassa.

– Tämä on meille pääurakoinnin puolelta hieno avaus. Tähän asti olemme toimittaneet aliurakoitsijoina paljon elementtejä, mutta on upeaa, että tämä kansainvälistäkin matkailua merkittävästi edistävä kohde on meidän kokonaistoimituksessamme, sanoo RP-Karmi Oy:n tuotantojohtaja Hannu Haaranen. Parhaillaan RP-Karmi toimii aliurakoitsijana muun muassa Tahkolle rakentuvassa hotellihankkeessa.

Bella Lake Resortin sviittien rakentaminen aloitetaan kevään 2023 aikana, ja ensimmäisten majoittujien on tarkoitus päästä nauttimaan uniikista kohteesta vuoden lopussa. Paikallisuus ja puuelementtirakentamisen osaaminen olivat merkityksellisiä painoarvoja, kun hankkeen urakoitsijan valintaprosessi käynnistettiin.

– Paikallisten toimijoiden hyödyntäminen hankkeen eri vaiheissa on meille tärkeää. Tämä on hieno alueen yhteistyöprojekti, johon on mahtava saada paikallista osaamista, kertoo Bella Lake Resortin taustalla toimiva Tatu Naamanka.

Puurakenteiset rantasviitit ovat ainutlaatuinen majoituskohde, joka tulee tarjoamaan elämyksellistä majoittumista niin paikallisille kuin kansallisille ja kansainvälisille matkailijoille. Arkkitehtuurisesti kauniista sviiteistä pääsee kesällä pulahtamaan suoraan Kallaveden vesiin ja talviaikaan hyppäämään hiihtoladuille. Majoituskokemusta täydentävät sviiteistä vain kävelymatkan päässä sijaitsevan Bellanrannan monipuoliset elämykset ja aktiviteettitarjonta.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

RP-Karmi Oy

Valssarintie 2, 70900 Toivala
Jaa artikkeli

Tekijät

Saga Iinatti