Takaisin sivun yläreunaan

Jalkojen hyvinvointi vaikuttaa koko kehoon

Teksti Oodia/Topias Tölli | Kuvat Jynkän jalkaterapia | Kaupallinen yhteistyö

Jalkojen terveys on yhteydessä polvien, lonkan, alaselän ja koko rangan hyvinvointiin, sillä kaikki kehon nivelet ovat yhteydessä toisiinsa kineettisen ketjun kautta.

Ihmisen keho on kokonaisuus, jossa eri osien toiminnot vaikuttavat toisiinsa. Jalkojen hyvinvointi vaikuttaa liikkumiseemme, mutta kulkee käsi kädessä koko yleisterveytemme kanssa. Siksi jalkojen terveydestä kannattaa pitää huolta. Jynkän Jalkaterapian jalkaterapeutti Tarja Sihvola kertoo jalkaterveyden edistämisen vaikuttavan kokonaisvaltaisesti hyvinvointiimme.

– Kun miettii, miten paljon jalkojen päällä ollaan päivän aikana, ymmärtää miksi jalkojen terveydestä kannattaa huolehtia. Puhutaan niin sanotusta kineettisestä ketjusta, eli kehon nivelten yhteydestä toisiinsa. Näin hyvinvoivat jalat vaikuttavat koko kehoon, Sihvola sanoo.

Tarja Sihvola on jalkaterapeutti eli asiantuntija, joka edistää jalkojen terveyttä.

 

Sihvola kertoo jalkaterapeutin tekevän jalkojen virheasentotutkimuksia ja kliinistä jalkojenhoitoa. Jalkaterapeutti myös valmistaa yksilöllisiä pohjallisia jalan muotojen mukaan ja tekee jalkojen hierontaa.

Jalkaterapiaan voi varata ajan, kun haluaa huolehtia jaloistaan, selvittää virheasentoja, hoidattaa sisäänkasvaneen kynnen tai poistattaa kovettumia. Jalkaterapeutille pääsee myös lääkärin lähetteen kautta. Esimerkiksi nivelreumaatikoille ja diabeetikoille jalkaterapiasta on paljon apua. Sihvolan pakeille pääsee myös ePassilla. Sihvola tähdentää jalkojen ennalta ehkäisevän hoidon tärkeyttä.

– Jalkaterapiaan voi tulla vaikka jaloissa ei sinänsä mitään vikaa olisikaan. Kun asiakas tulee hoitoon, käymme läpi mitä juuri hänen jalkansa kaipaavat. Kannustankin ihmisiä huolehtimaan jalkojen terveydestä ennalta ehkäisevästi, Sihvola päättää.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Jynkän Jalkaterapia

Tarja Sihvola (jalkaterapeutti AMK) 050 595 3307
Jääskelänkatu 7 a 2, 70780 Kuopio
jynkanjalkaterapia@gmail.com
www.jynkanjalkaterapia.com

Jaa artikkeli

Tekijät

Topias Tölli