Takaisin sivun yläreunaan

Raikasta kasvojen ilmettä

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat BellaPhoto | Kaupallinen yhteistyö

Hyaluronihappo on luonnollinen ainesosa, joka pitää ihon kimmoisana ja nuorekkaana.

Ihmisen ikääntyessä myös iho muuttuu väistämättä. Jo kolmekymppisenä ihon kollageenipitoisuus vähenee, mikä tekee ihosta ohuemman. Hyaluronihapon vähentyessä iho kuivuu ja menettää kimmoisuuttaan. Toisille muutokset ovat ok, toiset puolestaan haluavat pehmentää iän tuomia muutoksia.

– Esteettisillä ihonhoidoilla vaikutetaan ihon kuntoon ja laatuun, mutta syvemmälle kudosten rakenteeseen, volyymiin ja muotoiluun päästään käsiksi injektio- eli täyteainehoidoilla, kuvailee sairaanhoitaja ja SKY-kosmetologi Tiia Lindqvist Kuopion Esteettiseltä kauneuskeskukselta.

Sairaanhoitaja ja SKY-kosmetologi Tiia Lindqvist on tehnyt injektiohoitoja jo vuodesta 2015.

Täytehoidoilla voidaan korostaa ihmisen omia piirteitä. Hoitojen avulla voidaan palauttaa iän myötä menetettyä volyymia. Jokainen hoitosuhde aloitetaan maksuttomalla konsultaatiolla, jossa käydään läpi asiakkaan tarpeet, toiveet ja kysymykset. Kiireettömän keskustelun kautta tehdään yhdessä suunnitelma, jolla tavoitteeseen päästään.

– Onnistuneet luonnolliset täyteainehoidot eivät näy katukuvassa, täsmentää Lindqvist.

Hoitotoimenpide kestää 60–90 minuuttia, ja siinä injektoimalla viedään steriiliä hyaluronihappopohjaista geeliä suoraan ihon alle. Lopullinen vaikutus näkyy parissa viikossa täyteaineen integroituessa omiin kudoksiin. Huulissa vaikutus kestää noin 6–12 kuukautta, leukalinjassa usein jopa 1,5–2 vuotta.

– Muun muassa ikä, elintavat, aineenvaihdunta sekä käytetty täyteaine ja määrä vaikuttavat lopputuloksen kestoon, luettelee Lindqvist.

Hoidot sopivat lähes kaikille sukupuoleen katsomatta. Täyteainehoidot on kehitetty alun perin iän tuomiin muutoksiin, mutta hoitoja tehdään Lindqvistin mukaan perustellusti myös parikymppisille. Silloin syinä voivat olla usein rakenteelliset ominaisuudet, kuten pienileukaisuus tai trauman aiheuttama muutos, jotka tuovat kasvoihin epäsymmetriaa.

– Nuoremmille tehdään myös pienten huulten volymisointia. En tee nuorille liian herkästi hoitoja, sillä miksipä korjata, jos ei ole korjattavaa. On ammattilaisen tehtävä tunnistaa ja kertoa asiakkaalle rehellisesti, mitä voidaan korjata ja onko haluttu lopputulos mahdollinen, Lindqvist sanoo.

Leukalinjassa täyteainehoidon vaikutus kestää jopa pari vuotta.

 

Täyteainehoitojen tekijä kannattaa valita tarkasti, ja suosia kannattaa terveydenhoitoalan ammattilaisia, sillä he ovat Valviran rekisterissä ja heillä on potilasvakuutus. Terveydenhuollon ammattilaisella on tietoa aseptiikasta sekä ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta. Koulutettu ammattilainen myös tunnistaa ja tiedostaa omat rajansa sekä osaa toimia mahdollisissa komplikaatiotilanteissa.

– Kannattaa aina ottaa selvää tekijästä ja käytettävästä täyteaineesta. Aineiden pitää olla laadukkaita, tutkittuja ja turvallisia. Käytössäni on lääkeyhtiö Allerganin valmistamaa ranskalaista Juvédermia, jota myydään vain rekisteröidyille terveydenhuollon ammattilaisille, kertoo Lindqvist.

– Ammattilaisen tulee myös kouluttautua ja laajentaa näkemystään jatkuvasti, sillä ala kehittyy huimalla vauhdilla. On inspiroivaa, kun voi auttaa ihmistä, joka on saattanut tuskailla ongelmakohtansa kanssa vuosia, ja kun lopulta pääsemme yhdessä tavoitteeseen, summaa Lindqvist.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Esteettinen kauneuskeskus

Haapaniemenkatu 34, Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä