Takaisin sivun yläreunaan

Satsaa etävuorovaikutustaitoihin

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Jokainen tuntee kuuluvansa joukkoon, kun myös etäkohtaamisiin panostetaan.

Etätyötä ja monipaikkaista työtä on tehty jo pitkään, mutta koronapandemia kiihdytti työelämän murrosta. Hybridityö on tullut jäädäkseen, joten viimeistään nyt yritysten tulee pohtia ja kehittää omia etävuorovaikutustaitojaan. Kun livekohtaamiset ovat vähentyneet, tulee panostaa etäkohtaamisiin.

– Kun perinteinen kahvipöytäkeskustelu jää pois, tulee vuorovaikutusta kehittää muilla tavoin. Tiimissä on erilaisia vuorovaikuttajia, ja kaikki heidät tulee ottaa huomioon. Keskustelua voi kehittää esimerkiksi selkeän palaveritavoitteen, aktivoivan asialistan tai erilaisten viestintätyylien ymmärtämisellä, vinkkaa viestintäkouluttaja (KM, FM) Tiina Naumanen.

Naumanen piti itseään aiemmin ennen kaikkea live-esiintyjänä, sillä kouluttamisen lisäksi hän myös näyttelee ja juontaa. Hän käyttää koulutuksissaan paljon toiminnallisia menetelmiä, joten Naumaselle itselleenkin oli iso yllätys, miten hyvin ne toimivat myös verkon välityksellä.

Jokaisen palaverin alussa kannattaa tehdä vuorovaikutussopimus, jotta jokainen saa äänensä kuuluviin, vinkkaa Tiina Naumanen.

 

– Jokainen koulutus on rakennettu nyt uudelleen soveltumaan etätoteutukseksi. Olen nyt vuoden ajan kouluttanut verkossa etävuorovaikutustaitojen lisäksi muun muassa vakuuttavaa etäesiintymistä, pitchausta eli hissipuheen pitämistä, tarinallistamista ja etäpalaveritaitoja. Hyödynnän paljon aktivoivia menetelmiä ja pienryhmiä. Koulutukset ovat saaneet erinomaista palautetta konkreettisuudestaan, Naumanen iloitsee.

– Toki livekoulutuksia ja perinteistä luennoimistakin on tarjolla, hän lisää.

Ammattitaitoisen kouluttajan kanssa jokainen organisaatio voi löytää menetelmäpaletista itselleen sopivia keinoja ja turvallisen ympäristön näiden testaamiseen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Viestintäkoulutus Draivi

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen