Takaisin sivun yläreunaan

Savilahden kehittäjä

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen

KPY:n konsernin uusi toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen haluaa mahdollistaa yritysten kasvua ja kansainvälistymistä.

Monissa liemissä keitetty Anssi Lehikoinen on Osuuskunta KPY:lle entuudestaan tuttu henkilö, sillä hän toimi aiemmin KPY:n tytäryhtiö Enfo Oyj:n hallituksen puheenjohtajana. Hän on myös Numcore Oy:n ja Rocsole Oy:n perustaja. Lehikoinen oli Itä-Suomen yliopiston ensimmäinen työelämäprofessori.

– Olen viisi vuotta tehnyt pelkkää hallitustyötä, joten nyt on kiva vetää operatiivista toimintaa täysillä. Tehtävä on mielenkiintoinen, sillä konserni aloittaa nyt uuden strategiakauden, Lehikoinen kertoo.

Konsernin toimitusjohtajana Lehikoisen tarkoitus on kehittää Novapoliksen ympäristöä ja koko Savilahtea törmäyttämällä opiskelijoita ja yrityksiä keskenään. Start up -hubi avautuu osuuskunnan nykyisten toimitilojen tilalle, kun osuuskunnan porukka muuttaa viereiseen torniin.

– Haluan myös saada opiskelijat ja yritykset kohtaamaan toisensa. Olen itse tehnyt töitä opintojen ohella ja saanut siitä tosi paljon irti. Kannustan myös kuopiolaisia opiskelijoita työskentelemään jo opiskeluaikana. Siksi kokoamme Savilahteen oman osaajapoolin yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa, Lehikoinen kertoo.

Anssi Lehikoinen on panostaa Savilahden kehittämiseen.

 

Osaajapoolin tavoitteena on sitouttaa opiskelijoiden osaaminen alueelle myös valmistumisen jälkeen. Novapolista halutaan kehittää yhä enemmän houkuttelemaan ihmisiä työskentelemään esimerkiksi yhteiskäyttötiloissa. Lehikoisen mukaan se vaatii myös palveluiden kehittämistä siihen suuntaan, että työskennellä voi joustavasti aamusta iltaan.

– Kun ihmiset viihtyvät ja haluavat tulla ja jäädä Savilahteen, se auttaa myös yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään, pohtii Lehikoinen.

– Itsensä kehittämisen kannalta on hyvä nähdä muitakin aloja. Esimerkiksi 1–3 hallituksessa toimiessa näkee erilaisia liiketoimintamalleja ja antaa itse puolestaan niille yrityksille ulkopuolista näkemystä, Lehikoinen kertoo.

Lehikoisen mukaan hänellä on erilainen tyyli johtaa kuin edeltäjällään. Hän myös tunnustaa, että alussa uudessa tehtävässä aloittaminen jännitti. Hänet on kuitenkin otettu todella hyvin vastaan, ja Lehikoinen kehuu, että työilmapiiri ja -porukka ovat Novapoliksella huippuluokkaa.

– Uskon, että mitä vain voi tehdä, jos ympärillä on hyvä porukka ja idea. Tärkeää on, että tiimissä on myös yrittäjämäistä asennetta, jolloin jokainen saa sopivasti vastuuta ja valtaa, Lehikoinen kiteyttää.

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen