Takaisin sivun yläreunaan

Tavoitteena toimiva keittiö

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen, Topi-Keittiöt | Kaupallinen yhteistyö

Keittiösuunnittelu auttaa trenditietoisia sisustajia ja ajattomuutta suosivia rakentajia toteuttamaan toimivan keittiön.

Keittiö on syystäkin kodin sydän, sillä varsinkin uudiskohteissa muu suunnittelu rakentuu unelmakeittiön ympärille. Topi-Keittiöiden keittiösuunnittelija Hanna Valto kertoo, että uudiskohteen keittiö kannattaa suunnitella jo ennen rakennusluvan saamista, sillä silloin muun muassa viemäröinteihin voidaan helpommin vaikuttaa.

– Jos pohjapiirustus on jo lukittu, suunnittelijalle kannattaa näyttää koko rakennuksen käyttö. Keittiöstä saadaan mahdollisimman toimiva, kun suunnittelija tietää, minne viereisestä ovesta kuljetaan tai missä suunnassa on olohuone, valottaa Valto.

Sisustusarkkitehti Ira Leppänen sekä kauppiaat Hanna Valto ja Tero Saukkonen auttavat pienissä ja suurissa keittiöhaaveissa.

Valto on toiminut keittiösuunnittelijana kymmenen vuotta, joten hän on ehtinyt nähdä työssään monenlaisia tiloja. Pienen sijoitusasunnon keittokomerolla on eri vaatimukset kuin omakotitalon suurella keittiöllä, mutta kaikkia tiloja yhdistää se, että jokaisesta keittiöstä luodaan toimiva kokonaisuus.

– Osalla asiakkaista on selkeä visio. Silloin tapaamiseen voi tuoda esimerkiksi kollaasin itseä miellyttävien keittiön kuvista. Suunnittelijalle voi myös antaa vapaat kädet, jolloin keskusteluiden ja toiveiden pohjalta luodaan yhdessä asukkaalle ja asuntoon sopiva ratkaisu, kertoo Valto.

Suunnittelijana Valto nauttii siitä, kun hän saa luoda uutta ja pääsee optimoimaan budjetin rajoissa asiakkaalle parhaan mahdollisen keittiön. Hänelle on ensiarvoisen tärkeää, että asiakas pysyy budjetissaan, sillä varsinkin isommissa remonteissa sillä on suuri vaikutus.

– Oikeat materiaalit kestävät aikaa ja käyttöä sekä miellyttävät asukkaan silmää. Laminaattitasot ovat edelleen vahvoilla, mutta laajasta valikoimasta vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun, kertoo Valto.

Tyylikkäät puutasot vaativat hieman enemmän huoltamista, ja kivitasot puolestaan kestävät kuumuutta. Kvartsitasot ovat oiva vaihtoehto luonnonkivitasoille, sillä niistä löytyy myös vaaleita sävyjä. Teräskannet puolestaan ovat helppohoitoisuutensa ja muokattavuutensa ansiosta käteviä moniin tiloihin.

– Modernia rosteritasoa saa nykyään monenlaisessa kuviossa. Sitä hyödynnetään myös paljon kodinhoitohuoneissa, kertoo Valto. Laaja mallisto on täynnä mahdollisuuksia.

Oikeat materiaalit kestävät aikaa ja käyttöä sekä miellyttävät asukkaan silmää.

Kevyempi keittiöremontti onnistuu säilyttämällä vanhat toiminnot, mutta uusimalla näkyviä osia. Esimerkiksi ovien ja vetimien vaihtamisella uusi ilme syntyy helposti ja kustannustehokkaasti. Vanhoihin kalusterunkoihin voi vaihtaa näppärästi uuden tason, altaan tai välitilan.

– Voimme kätevästi muokata kaapista laatikoston ja siten nykyaikaistaa toimintoja. Omalta tehtaaltamme saamme myös standardikokojen ulkopuolisia ovimalleja, kertoo Valto. Ovimallista riippuen uuden keittiön toimitukseen menee 4–6 viikkoa.

Topi-Keittiöt on suomalainen perheyritys ja yksi alan suurimmista toimijoista Suomessa. Sen historia alkaa vuodesta 1939 Kalajoelta, missä yritys edelleenkin valmistaa kalusteet kaikkiin kodin tiloihin. Yrityksellä on kattava myymäläverkosto ja asiakkaina niin yksityisiä rakentajia, remontoijia kuin rakennusliikkeitäkin.

Keittiö on syystäkin kodin sydän, sillä varsinkin uudiskohteissa muu suunnittelu rakentuu unelmakeittiön ympärille.

 

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Topi-Keittiöt

Leväsentie 2, 70700 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen