Takaisin sivun yläreunaan

Tekemistä jokaiselle

Teksti Oodia/Mirka Happonen | Kuvat Oodia/Mirka Happonen

Tahkon alue tarjoaa rajattomasti mahdollisuuksia tehdä, kokea ja harrastaa.

Ajelua

Tahkolla voi heittäytyä huristelemaan mönkijällä, e-Fatbikella tai perinteisellä maastopyörällä. Opastetut pyöräretket ovat kestoltaan noin kaksi tuntia. Pyörän voi myös vuokrata omaan käyttöön tunti- tai päivätaksalla.

Lisätietoa: www.tahkosafarit.fi, www.tahkoexperience.fi, www.skimac.com, www.tahkospa.fi

Veden äärellä

Vesille pääsee vuokraamalla kanootin, vesijetin tai SUP-laudan. Monilla tarjolla on myös lajiopastusta innokkaille vesipedoille. Kesähelteellä polskimaan pääsee Tahkolahden uimarannalle. Ranta on lapsiystävällinen, sillä se on loiva ja hiekkapohjainen. Rannan yhteydessä on myös Tahkolahden leikkipuisto.

Lisätietoa: www.tahkosup.fi, www.skimac.com, www.tahkotours.fi

SUP-lautailua voi kokeilla niin aikuiset kuin isommat lapsetkin.
Ratsastusta

Hevosilla ja poneilla pääsevät ratsastamaan Tahkon kauniiseen luontoon eripituisille safareille ensikertalaiset ja kokeneemmatkin ratsastajat, kukin oman taitotasonsa mukaan. Osalla talleista järjestetään myös perinteisiä ratsastustunteja.

Lisätietoa: www.tahkofarmi.fi, www.onnenhumma.fi, www.kinahminhevostila.fi

Ammuntaa

Koko perheelle sopivaa jousiammuntaa pääsee kokeilemaan opastettuna Tahko Farmilla. Paintballin pyörteisiin pääsee noin neljän kilometrin päässä Tahkolta, josta voi vuokrata välineet sekä opastuksen. Elämysammuntaa pääsee kokeilemaan Savo Shotin puitteissa ampumaradalla, jossa valittavissa on useista elämyspaketeista omaan käteen sopivin.

Lisätietoa: www.tahkooutdoors.com, www.tahkosafarit.fi, www.savoshot.fi

Frisbeegolfia

Tahko tarjoaa hulppeat puitteet frisbeegolfaajalle. 18-väyläinen AA1-luokan Tahkovuori Disc Golf Park -rata sijaitsee rinnemaastossa Tahkon huipulla. Aloittelevat harrastajat tykästyvät 9-väyläiseen Tahko DiscGolf Park -rataan, joka sijaitsee lähiliikuntapuiston kupeessa.

Lisätietoa: www.frisbeegolfradat.fi

Sisäaktiviteetteja

Monipuolisten sisäaktiviteettien kirjo takaa, että koko perhe viihtyy sisätiloissa sateisemmankin päivän. Pistä keilaten, leikittele sisäaktiviteettipuistossa tai kasvata kuntoasi kuntosalilla. Valitse suosikkitekemisesi tai kokeile vaikka kaikkea. Kaveriporukalla voi heittäytyä ratkomaan mysteerejä ”Kadonneen Siljan Arvoitus” -pakohuonepelin parissa.

Lisätietoa: www.tahkospa.fi, www.tahkofarmi.fi

Geokätköilyä

Geokätköilyssä etsitään satelliittipaikannuksen avulla maastokätköjä, joita toiset harrastajat ovat piilottaneet luontoon. Kätköissä on yleensä lokikirja, kätkötiedote, kynä ja mahdollisesti jotain mukavaa vaihtotavaraa. Kätköjä on eri puolilla maailmaa niin kaupungeissa kuin retkeilyalueilla,
tienvarsilla ja maastossa. Kätköjä löytyy myös Tahkolta.

Lisätietoja: www.geocaching.com

Kalastusta

Opastettuja kalastusretkiä järjestetään muun muassa Lastukosken kalastuspaikalle, jossa kalastetaan kuhaa ja lohta. Omatoiminen kalastaja pystyy vuokraamaan halutut välineet ja luvat paikallisilta toimijoilta.

Lisätietoa: www.tahkoexperience.fi

 

Jaa artikkeli

Tekijät

Mirka Happonen