Takaisin sivun yläreunaan

Treeniä livenä ja virtuaalisesti

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Kuntonyrkkeilyä voi treenata nyt myös virtuaalisesti.

Kuntonyrkkeily on tehokas liikuntamuoto, jonka parissa arjen työhuolet väistyvät. Monipuolisen treenin aikana kehittyy niin vauhtikestävyys kuin lihaskuntokin. Kuopion Oheisharjoittelukeskuksella suosittuja kuntonyrkkeilytunteja vetää entinen nyrkkeilijä Jarmo Malinen.

– Maanantain rauhallisemmat tunnit painottuvat tekniikkaan ja torstaina lisätään kaasua, Malinen kuvailee.

Syksyn uutuutena liikuntapaikassa pääsee harjoittelemaan Malisen kanssa nyrkkeilyotteita myös virtuaalitodellisuudessa (VR). Oheisharjoittelukeskus työsti yhdessä 3D Talon kanssa pelin, jossa on kolme osiota. Ensimmäisessä harjoitellaan lyöntitekniikoita, toisessa pelataan lyömällä ja väistelemällä kohteita ja kolmannessa otellaan virtuaali-Malista vastaan nyrkkeilykehässä.

– Pelaamisen ohessa tulee liikuttua täysin huomaamatta! Jatkossa peliin kehitellään myös muita lajeja ja liikkuvuusharjoituksia sekä hyödynnetään peliä liikuttamaan lapsia ja nuoria, hahmottelee Malinen.

Suosittuja kuntonyrkkeilytunteja vetää Jarmo Malinen.

Oheisharjoittelukeskuksella on tällä hetkellä käytössään kymmenet lasit. Kuukausikorttilaiset pääsevät pelaamaan ohjatusti tiistaisin kello 18–19 ja torstaisin kello 19–20. Ulkopuolisille peli on maksuttomasti käytössä lauantaisin kello 12–14.

– Vanhempien tullessa liikkumaan jälkikasvun voi helposti jättää pelaamaan keskenään, vinkkaa Malinen.

Ryhmäliikuntatunteja järjestetään kattavasti. Kuntonyrkkeilyn lisäksi tarjolla on liikkuvuustunti, pilates, HIIT-treeni ja sunnuntain tanssitunti. Liikuntapaikan kuukausikortti maksaa vain 40 euroa, ja se sisältää ohjattujen harjoitusten lisäksi kuntosalin ja muiden alueiden vapaan käytön. Korttia saavat käyttää kaikki samassa taloudessa asuvat.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Kuopion Oheisharjoittelukeskus

Siikaranta 9, 70620 Kuopio
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen