Takaisin sivun yläreunaan

Valmistaudu muutokseen! Vinkit uudelle uralle

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Mirka Happonen | Kaupallinen yhteistyö

Kutkutteleeko kipinä uudesta työpaikasta tai täysin uudesta alasta? Kysyimme Navigaattorin asiantuntijoilta muutaman vinkin oman polun löytämiseen.

1. Tunnista osaamisesi

Elämän varrella jokaiselle kertyy runsaasti erilaisia taitoja. Voisiko uusi työpaikka löytyä vaikkapa harrastuksen kautta hankituilla taidoilla tai kytkeytyä muuhun lempipuuhaan? Mitä yleisiä työelämätaitoja tai erityisosaamista sinulla on? Listaa ne kaikki!

2. Makustele monia vaihtoehtoja

Omat oletukset eri aloista kannattaa heittää romukoppaan, sillä monet työnkuvat ja toimialat ovat muuttuneet vuosien varrella.

3. Käy oppilaitos- ja työelämäinfoissa

Veisikö uudelle uralle uusi tutkinto tai lyhyempi tehokurssi? Voisiko uusi työpaikka löytyä samalta alalta, mutta eri yrityksestä vai täysin eri suunnasta? Infoissa voit jutella suoraan oppilaitosten edustajien, alan opiskelijoiden tai yritysten edustajien kanssa.

4. Keskustele ammattilaisten kanssa

Muutoshaave tai uusi suunta voi olla vasta pieni ajatuksen jyvä, selkeä visio tai listaus erilaisia kiinnostavia tehtäviä. Ammattilaisilta löytyy apua ja tukea sekä hahmotelmiin että selkeisiin suunnitelmiin, osaamisen tunnistamiseen sekä vinkkejä työ- ja opiskelupaikkoihin.

5. Päivitä työnhaun asiakirjat

Ansioluettelo kannattaa päivittää ajan tasalle sekä hahmotella yrityksille kohdennettavaa hakemuskirjettä. Vaikka kirje räätälöidään jokaista työpaikkaa ajatellen erikseen, valmis pohja auttaa liikkeelle lähtemisessä. Navigaattorista löydät asiakastietokoneita ja tulostimen, joita voi käyttää työnhaun asiakirjojen tekemiseen.

Vinkit antoivat Merja Kuusela ja Tiina Pursiainen.
Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Navigaattori

Torikatu 5, 70110 Kuopio
Puh. 044 718 1807
navigaattori@kuopio.fi
ohjaamo@kuopio.fi
www.kuopio.fi/navigaattori

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Mirka Happonen