Takaisin sivun yläreunaan

Vinkit sujuvaan kokoustamiseen

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Oodia/Roosa Kosunen | Kaupallinen yhteistyö

Kokouspaikoissa on liuta ammattilaisia, joiden käsissä pienemmät palaverit ja suuremmat konferenssit soljuvat sujuvasti eteenpäin jättäen vierailleen positiivisen muistijäljen.

Millainen kokous?

Onko suunnitelmissa luova workshop, tehokas puolen päivän kokous vai intensiivinen kahden päivän seminaari? Yön yli kestävissä tapahtumissa kannattaa pohtia, onko tarpeen varata samalla myös majoitus. Silloin kätevintä on valita sellainen palveluntarjoaja, jolta löytyvät sekä kokous- että majoituspalvelut.

Näppärimmillään majoittuminen hoituu avaimet käteen -periaatteella. Kokouksen järjestäjä voi lähettää ennakkoon listan osallistujista tilojen vuokraajalle, joka hoitaa muun muassa majoitusasiat sekä muut kokoukseen liittyvät aktiviteetit kootusti. Esimerkiksi Tahko Spa Hotelilla sviittejä käytetään majoittumisen lisäksi pienten palaverien pitopaikkana.

Koska syödään?

Kokouksen kesto vaikuttaa myös tarjoilujen rytmittämiseen. Varsinkin pidemmissä kokouksissa tauot ja ruokailut kannattaa suunnitella etukäteen. Kylläisenä ja pienen tauon jälkeen kokouksen agendaan jaksaa keskittyä täysin rinnoin. Palveluntarjoajan kanssa on hyvä miettiä etukäteen, halutaanko palaveri aloittaa esimerkiksi aamupalalla ja mihin aikaan iltapäiväkahvi tarjoillaan – vai onko kahvia kenties koko ajan saatavilla.

Tahko Spalla kokoustarjoilut hoitaa tilojen yhteydessä toimiva ravintola Riemu. Puolipäiväisiin ja kokopäiväisiin kokouksiin sisältyvät lounas, jäävedet ja kahvitukset. Etukäteen voi esittää toiveita sekä ilmoittaa mahdollisista erikoisruokavalioista. Saman katon alla tapahtuva ruokailu sujuvoittaa päivän aikataulutusta, sillä siirtymisiin ei kulu turhaa aikaa.

Paljonko osallistujia?

Osallistujien määrän mukaan löytyy jokaiselle ryhmälle sopiva kokoustila. Jo tiloja valitessa kannattaa huomioida, mikäli kokoukseen osallistuu ihmisiä myös virtuaalisesti. Tahko Spa Hotelin Kappeli-kokoustilan tekniikka on modernisoitu, joten myös hybridikokoukset sujuvat siellä mallikkaasti. Tila tarjoaa sopivat puitteet noin viidellekymmenelle kokoustajalle.

Suurempiin seminaareihin sopii puolestaan Tahko Areena, jossa saa järjestetyksi näppärästi tuoliriveille jopa kahdensadan hengen kokoontumisen. Kokousta suunniteltaessa kannattaa ottaa avuksi ammattilainen, jolla on näkemystä ja mahdollisesti myös uusia ideoita toimivan kokouskokemuksen saavuttamiseksi.

Mitä tehdään?

Yhteiset aktiviteetit kruunaavat kokouspäivän ja hitsaavat porukan yhteen. Tahkolta löytyy monipuolisia aktiviteetteja vuoden ympäri. Talviaikaan laskettelu tai vauhdikas moottoripyöräsafari tarjoavat hyvää vastapainoa istumiselle. Kesällä pääsee retkeilemään tai golfaamaan koko porukan voimin. Padel-kentillä voi järjestää vaikka leikkimielisen turnauksen työntekijöiden kesken.

Sisätiloista Tahko Spasta löytyy monenlaista riemua erilaisille porukoille. Oli keli mikä tahansa, aina pääsee kylpylään, kisaamaan keilaradalle, pelaamaan biljardia tai ottamaan vaikkapa sählymatsin liikuntahalliin. Vastaanotosta voi vuokrata joko tavallisia tai sähköavusteisia fatbikeja kesät talvet. Vastikään remontoitu VIP-sauna tarjoaa kokoustilan mahdollisuuden saunoa palaverin päätteeksi. VIP-tilan saa käyttöönsä vaikka koko illaksi, ja sieltä on suora yhteys kylpylään.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Tahko Spa Oy

Keitaankatu 1, 73310 Tahkovuori
Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä
Roosa Kosunen