Takaisin sivun yläreunaan

Erämatkailulla elämyksiä luonnosta

Teksti Oodia/Heta Jyrälä | Kuvat Huuhtajankoski Adventures | Kaupallinen yhteistyö

Monipuoliset eräretket virkistävät mieltä ja voivat tuoda myös ruokaa pöytään.

Luonto- ja erämatkailu sopii ystäväporukoille, perheille sekä yritysten työhyvinvointi- tai asiakaspäivän ohjelmaksi. Luontomatkailun ydin on nauttia luonnossa liikkumisesta, yhdessäolosta, raikkaasta ulkoilmasta sekä – jos onni on myötä – luonnonantimien kokkaamisesta.

– Suurimmalle osalle saalis on pelkkä bonus. Tärkeintä on tehdä tulet, keitellä kahvit ja fiilistellä luontoa, kertoo yrittäjä Petri Huttunen Huuhtajankoski Adventuresilta. Yritys järjestää monipuolisesti erilaisia eräretkiä.

Mahdollisuuksia saaliiseen kuitenkin on, sillä Savon järvet ovat monipuolisia ja erittäin kalaisia. Yritys järjestää opastettuja järvikalastusreissuja kaikenlaisille porukoille. Yhteen veneeseen mahtuu viisi heittokalastajaa, mutta useammalla veneellä liikuttaessa mahdollistuvat jopa 15–20 hengen porukat.

– Kohdelajeina ovat kuha, hauki ja ahven. Mukaan tarvitaan vain säänmukaiset vaatteet, sillä kaikki muu tarpeellinen kuuluu pakettiin, vinkkaa yrittäjäkollega Teemu Hiltunen.

Perhokalastajat ovat tuttu näky Tervon Huuhtajankoskella, jonne yritys myy kalastuslupia majoituksella. Kohdelajeina ovat harjus ja taimen – ja onpa koskella mahdollisuus napata jopa suurtaimen. Majoituksen lisäksi pakettiin on mahdollista liittää opastus ja ruokailu.

– Harjoitamme koskikalastusta todella vastuullisesti. Meillä on selvät kunnostus- ja istutussuunnitelmat, joiden mukaan toimimme, tähdentää Huttunen.

Huuhtajankosken vieressä on Taimenkiepin majoituskohde, jonka kahdella eri puolella majoittuu mukavasti yhteensä 10 henkilöä. Pienempi puoli sopii myös lemmikin kanssa matkustaville. Vesannon puolella, Niiniveden rannalla, sijaitsee yrityksen toinen majoituskohde Vilpola Fishing Lodge. Vilpola sopii hyvin isommille ryhmille, sillä sieltä pääsee suoraan niin kalaan kuin metsällekin. Majoitusta on jopa 14 henkilölle samassa rakennuksessa.

– Majoituksen kylkeen valitaan opastettu järvikalastus, metsästys tai pilkkiminen. Majapaikan vieressä on oma kosteikko ja riistapelto, jossa on mahdollisuus metsästää kanalintuja, sorsia tai kyyhkyjä, ja lisäksi on tulossa toinenkin kosteikko asiakaskäyttöön. Mukaan tarvitaan voimassa oleva lupa sekä säänkestävä varustus, sillä pakettiin kuuluu tarvittaessa opastus, koirat sekä haluttaessa ruoka ja telttasauna, kuvailevat Hiltunen ja Huttunen.

Majapaikat sopivat hyvin myös itsenäisiin kalastus- ja metsästysretkiin. Lähimmät kyyhkyalueet ovat Vilpolasta vain viiden minuutin päässä ja loput noin puolen tunnin päässä sekä Vilpolasta että Taimenkiepistä. Kuopiosta Taimenkieppiin on noin 62, Huuhtajankoskelle 68 ja Vilpolaan 78 kilometriä. Veneet myös liikkuvat sujuvasti asiakkaan lähijärven luokse koko Savon alueella.

– Tavoitteena on toteuttaa joustavasti asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä paketteja. Meillä on myös yhteistyökumppaneita, joiden kanssa toteutamme erilaisia tyhy-päiviä luonnossa. Ohjelmana voi olla pilkkimistä, kalastusta, kehonhallintatreeni tai vaikkapa liukulumikenkäilyä ja herkullista ruokaa, summaa Hiltunen.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Huuhtajankoski Adventures

puh. 040 774 6308 / Teemu Hiltunen
puh. 050 590 4313 / Petri Huttunen
huuhtajankoskiadventures@gmail.com
www.huuhtajankoski.fi

Jaa artikkeli

Tekijät

Heta Jyrälä