Takaisin sivun yläreunaan

Huippuelämyksiä Puijon laella

Teksti Oodia/Marlene Saunoukian | Kuvat Puijo Peak | Kaupallinen yhteistyö

Puijon huipulla voi nauttia luonnon kauneudesta, kansallismaisemista, hauskoista aktiviteeteista, hyvästä lähiruuasta ja historiallisista puitteista.

Puijolla puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä aluetta kehitetään elämykselliseksi ja ympärivuotiseksi matkailukohteeksi sen perinteikkään historian inspiroimana.

– Kuopion kaupungin hankkeessa kesän 2022 aikana valmistuva Puijon matkailualueen saneeraus tulee lisäämään koko Kuopion alueen vetovoimaa ja luo Puijolle uusia mahdollisuuksia. Tällaisia uudistuksia ei tule kuin niiden 60 vuoden välein, jotka nykyinen Puijon torni täyttää ensi vuonna. Tornin ja Majan liikehuoneistot on jo nostettu uuteen kukoistukseen Puijo Peakin ja Ravintolamestarit Oy:n voimin, ja saneeraustöiden valmistuttua koko matkailualue on upea kokonaisuus, kuvailee Puijon lakialueen kehittämisen vuonna 2019 aloittaneen Puijo Peak Oy:n toimitusjohtaja Pekka Niemelä.

Puijo Peak kehittää Puijon lakialuetta aluemanagerina ja valikoitujen yrityskumppaneiden kanssa sekä tekee yhteistyötä useiden eri tahojen kanssa matkailun eteen. Puijo Peak luo ympärivuotista toimintaa, kantaa vastuuta kestävästä matkailusta ja toimii luontoa arvostaen.

Uudistuneet Puijon tornin ja Majan kahvilat ja ravintolat tarjoavat lähiruokaa savolaisten tuottajien tiloilta, ja Majan upeassa saunakabinetti Kuusikossa voi kokoustaa, saunoa ja laulaa karaokea. Ympäristöön tulee esteettömiä luontoreittejä ja digitaalisia elämyksiä. Uusi laavu on sopivan kävelymatkan päässä tornilta. Puijon torni on auki joka päivä vuoden ympäri, kesällä jatketulla aukioloajalla. Ajankohtaista tietoa Puijon kaikista palveluista saa Puijo Peakin internet-, Facebook- ja Instagram-sivuilta.

Lapsi hyppää esteen yli keppihevosen selässä. Taustalla kuusimetsää ja Puijon tornin huippu.
Keppariradalla pääsee!

 

– Ryhmät voivat tutustua mäkihypyn maailmaan vierailemalla opastetusti suurmäen mäkitornissa, ja tornin matkamuistomyymälässä voi kokeilla virtuaalilaseilla mäkihyppääjän silmin, miltä tuntuu lentää Puijon suurmäestä 130 metriä. Lasten maailmaa kehitetään, sieltä löytyy muun muassa kepparirata ja trampoliineja. Puijon laelle olemme tehneet asiakkaiden iloksi digitaalisen Metsäsatukierroksen, joka on koettavissa veloituksetta. Efatbike-pyöriä kannattaa kaikkien kokeilla, niillä Puijoon pääsee tutustumaan ihan uudella tavalla, Niemelä innostaa.

Puijon laen kahvila- ja ravintolapalvelut sekä kansallismaisemat ovat yhä paremmin saavutettavissa. Puijolle pääsee kesän aikana Puijo-bussilla nro 10, Hop-On Hop-Off -bussilla tai alueen takseilla, esimerkiksi VieVie-taksi tarjoaa kyytiä 10 eurolla ruutukaava-alueelta suuntaansa, Puijon pesäpallostadionilta alkavalta ulkoilureitiltä, Puijon portaita pitkin ja tietenkin omalla autolla. Lakialueen paikoitus on maksuton. Saneerauksen aikana parkkialueella ei ole parkkiruutuja ja parkkausaluetta on käytännössä koko piha-alue lukuun ottamatta kieltomerkeillä olevia kohtia.

Ensi syksystä lähtien laelle pääsee myös tuolihissillä, joka yhdistää kehittyvän Puijon urheilulaakson ja kehittyvän Puijon matkailualueen. Ulkotilojen saneerauksesta ei aiheudu haittaa tornin ja Majan kahviloihin, ravintoloihin tai tornin näköalatasanteelle, jolla voit valokuvata kansallismaisemia 224 metriä Kallaveden pinnan yläpuolella.

– Puijon kehittyminen on meille sydämen asia. Tunnen suurta innostusta siitä, että kuopiolaiset ja kotimaan matkailijat ovat löytäneet uudistuvan Puijon laen palvelut kasvavassa määrin. Teemme myös koko ajan töitä kansainvälisen turismin eteen, ja Puijolle onkin tänä kesänä tulossa kansainvälisiäkin vieraita. Alueen tulevaisuus näyttää valovoimaiselta, ja uudistuva matkailualue tulee näyttämään tosi hyvältä, Niemelä iloitsee.

Kaupallinen yhteistyö

Yhteistyökumppani

Puijo Peak – Nature Activity Park

Puijontie 135, 70300 Kuopio
info@puijopeak.fi, sales@puijopeak.fi
www.puijopeak.fi

Jaa artikkeli

Tekijät

Marlene Sanoukian